Gruia Stoica a cumpărat platforma industrială a rafinăriei RAFO Oneşti

Gruia Stoica a cumpărat platforma industrială a rafinăriei RAFO Oneşti

Compania Roserv Oil, parte a grupului Grampet, deţinut de omul de afaceri Gruia Stoica, a achiziţionat platforma industrială a rafinăriei RAFO Oneşti, în cadrul unei proceduri publice de valorificare.

Roserv Oil este o societate nou-înfiinţată care se va concentra pe dezvoltarea la nivel naţional de terminale logistice atât pe partea de containere, dar şi depozite pentru produse petroliere.

În acest context, compania a decis cumpărarea activelor platformei RAFO Oneşti, aflată în faliment, cu obiectivul de a dezvolta cel mai mare centru logistic pentru containere şi produse petroliere care va deservi regiunea Moldovei.

ADVERTISING

Această specializare vine să completeze obiectivul principal de activitate al Grupului Grampet, transportul feroviar de marfă. Odată cu preluarea de către Roserv Oil, activele RAFO Oneşti devin active productive, parte din activitatea comercială a Grupului Grampet, deţinut de omul de afaceri Gruia Stoica.

Ar putea fi înființate 600 de locuri de muncă

Platforma ar putea genera, pe termen lung, cel puţin 600 de locuri de muncă, iar prima fază a proiectului care implică activele tranzacţionate va genera peste 200 de locuri de muncă. În perioada imediat următoare, Roserv Oil va demara un proces de evaluare a instalaţiilor existente.

ADVERTISING

Compania şi-a propus să atragă parteneri din rândul societăţilor specializate în producţia de materii prime şi să pună în funcţiune mai multe instalaţii disponibile pe platformă, în acest sens.

În toată perioada de insolvenţă, platforma RAFO Oneşti a fost păstrată în stare de conservare de către Casa de Insolventa Transilvania (CITR) şi a făcut obiectul unei intense promovări.

ADVERTISING

În ultimii trei ani, CITR a propus spre vânzare platforma RAFO derulându-se peste 10 proceduri de valorificare.

Deşi a existat un interes aparent pentru acest activ, din păcate situaţia rafinăriei care nu funcţionează de peste 10 ani, nu a beneficiat de investiţii în modernizarea tehnologiilor utilizate la nivelul concurenţilor şi la cerinţele pieţei, capacitatea de producţie relativ redusă şi costurile de reluare a activităţii ridicate au făcut foarte dificilă această procedură de valorificare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇