COVID-19 a declanşat cea mai gravă recesiune după al Doilea Război Mondial. Economia globală ar fi pierdut 10 ani de creşteri - Banca Mondială

COVID-19 a declanşat cea mai gravă recesiune după al Doilea Război Mondial. Economia globală ar fi pierdut 10 ani de creşteri - Banca Mondială

Economia globală ar fi pierdut 10 ani de creşteri, în contextul în care criza generată de COVID-19 a declanşat cea mai gravă recesiune de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, a declarat Banca Mondială, conform CNBC.

„Dacă istoria ne poate învăţa ceva, economia mondială se îndreaptă către un deceniu de rezultate economice dezamăgitoare dacă nu vor fi lansate reforme semnificative”, a declarat instituţia din Washington DC.

Pandemia a dus Australia în recesiune după 30 de ani de creștere economică

ADVERTISING

Banca a mai adăugat că viitoarele creşteri globale vor înregistra în medie un ritm de 1,9% pe an între 2020 şi 2029. Înainte de coronavirus, creşterile potenţiale erau estimate la 2,1% pentru următorul deceniu.

Previziunile vor rămâne în picioare chiar dacă economia mondială va reveni anul acesta la nivelurile din 2019. După o contracţie de 4,3% în 2020, Banca Mondială prevede un plus de 4% în 2021.

Banca Mondială a mai estimat că economia României va creşte cu 3,5% în 2021 şi cu 4,1% în 2022. Anul trecut, produsul intern brut (PIB) a suferit un declin de circa 5%.

ADVERTISING

Unde începe și unde se sfârșește dragostea de România

Ce s-ar putea face?

Totuşi, nu totul este pierdut.

Banca a declarat că există trei măsuri pe care le pot lua autorităţile odată ce va lua sfârşit criza, numind aici:

  • accelerarea cheltuielilor în infrastructură
  • creşterea numărului de femei în cadrul forţei de muncă
  • diversificarea economiei

În plus, reformele pe care le vor lansa ţările ar trebui să depindă în totalitate de:

  • finanţele publice
  • structurile economice
  • priorităţile statelor respective.

Florin Cîțu exclude un împrumut de la FMI și spune că prognoza Guvernului e mai corectă decât a Comisiei Europene: Nu știu dacă există o altă țară din UE care evită recesiunea tehnică

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇