Dacă ai un atelier de tâmplărie care reprezintă principala ta afacere,probabil că te confrunți și cu o cantitate mare de resturi dau deșeuri provenite din prelucrarea lemnului. Majoritatea afacerilor bazate pe tâmplărie nu iau în considerare posibilitățile și oportunitățile de diversificare activităților pe care aceste resturi l
Tu poți face lucrurile diferit. Rumegușul, talajul sau chiar bucățile mai mari de lemn ce vor rămâne în urmă nu ar trebui puse la grămadă în saci și expediate la gunoi sau destinate arderii. Acestea pot fi prelucrate, iar produsele rezultate îți vor servii la diversificarea afacerii și la optimizarea veniturilor. În acest articol vei găsi câteva idei care te pot inspira pentru a face o schimbare!
Iată cum îți poți diversifica afacerea pentru ca atelierul tău de tâmplărie să îți aducă mai multe benefici și să îți optimizeze veniturile:
Investește într-un tocător de resturi vegetale
Un tocător de resturi vegetale special pentru resturile din lemn este o investiție necesară. În primul rând vei putea fi ceva mai prietenos cu mediul prin reducerea deșeurilor. Toate resturile vor putea fi mărunțite și reutilizate în alte sfere de activitate. Poți folosi aceste resturi chiar și în scop personal, dar ține minte că aceste sunt utile fermierilor. le poți sorta și vinde pentru cei ce caută resturi vegetale pentru activitățile agricole. De asemenea, aceste resturi sunt căutate pentru întrebuințarea lor în îngrijirea animalelor.
Confecționează peleți
Un alt mod prin care îți poți optimiza veniturile în ceea ce privește afacerea ta cu tâmplărie este prin a utiliza resturile precum rumegușul sau talajul pentru a realiza peleți pentru foc. Dacă investești într-o mașină pentru peleți, îți poți asigura resursele potrivite încălzirii locuinței tale și vei putea economisii pe timpul iernii. Cantitatea suplimentară de peleți poate fi un produs suplimentar oferit spre vânzare în cadrul afacerii tale. Există foarte multe persoane care preferă o astfel de alternativă pentru încălzirea locuinței, iar astfel îți vei putea diversifica paleta de clienți.
Utilizează resturile de lemn în scopuri artistice
În urma confecționării mobilierului poți rămâne cu bucăți de lemn care au potențial artistic. Spre exemplu, feliile de lemn pot fi lipite pe un panou pentru a forma un tablou. Pentru agățarea acestuia pe perete poți folosi masina de gaurit cu impact cu acumulator pe care o găsești pe site-ul micul-fermier.ro. O altă variantă prin care poți salva resturile de lemn sau rumeguș este prin amestecarea lor cu rășini pentru a confecționa mici piese pentru repararea mobilierului. Pe de altă parte, dacă nu ai astfel de înclinații artistice, aceste resturi pot fi oferite spre vânzare atelierelor de producție artistică.
Prin urmare, afacerea ta îți poate aduce mult mai multe beneficii dacă știi cum să profiți de oportunități. Atelierul tău de tâmplărie produce cantități mari de resturi sau deșeuri din lemn, iar acestea reprezintă o oportunitate de diversificare a afacerii care îți va optimiza veniturile. Cu ajutorul acestora poți fi principalul furnizor de peleți din zonă sau poți sfera artistică cu livrarea materiei necesare de lucru.