Angajat sau angajator? Află ce ți se potrivește

Angajat sau angajator? Află ce ți se potrivește
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Trecerea de la statul de angajat la angajator poate fi dificilă dar nu imposibilă. Această trecere poate fi comparată cu mutatul de la părinți în locuința proprie sau în chirie. La fel ca și mutatul în propria locuință, deschiderea unei afaceri poate fi greoaie deoarece implică foarte multe necunoscute pentru un antreprenor aflat la început de drum. Mai jos, vei găsi câteva informații care te vor ajuta să faci față mai ușor acestei tranziții și să afli dacă ești pregătit pentru asta sau dacă este ceea ce îți dorești cu adevărat.

ADVERTISING

Iată informațiile pe care trebuie să le știi ca antreprenor la început de drum!

·         Începutul este cel mai dificil

Orice început este dificil, indiferent de tipul de activitate pe care îl desfășori. Prin aceeași situație vei trece și ca antreprenor aflat la început de drum. Trebuie să te informezi foarte bine cu privire la business-ul pe care îl vei deschide și indicat este să vorbești cu un specialist în ceea ce ține de partea de legalitate într-un business. Provocările vor fi multe și uneori acestea te pot lua prin surprindere, iar pentru a face față mai ușor dificultăților pe care le vei întâmpina, este indicat să îți deschizi afacerea cu împreună cu un asociat.

ADVERTISING

·         Pregătirea pentru lunile de început

În orice afacere, perioada de început poate însemna și o lipsă de profitabilitate pentru business-ul tău. Majoritatea afacerilor noi nu vor avea profit în prima jumătate de an de după deschidere sau uneori profitul poate apărea și după ani. Trebuie să fii pregătit pentru această perioadă, iar dacă nu deții capitalul necesar, poți accesa un credit pentru persoane juridice de pe portofin.ro. Cu ajutorul unui astfel de credit pentru persoane juridice, poți cumpăra echipamentele de care compania ta are nevoie pentru a funcționa de la început, poți plăti salariile angajaților tăi și de asemenea poți considera acești bani ca fiind rezerva de care firma ta are nevoie. Statutul de angajat îți oferă o viață mai ușoară și fără griji. Ai parte de un venit constant pe baza căruia îți organizezi cheltuielile pentru casă, vacanță, mașină și alte lucruri de care ai nevoie. Însă propria ta afacere îți poate aduce venituri mult mai mari și vei avea parte de satisfacția muncii tale depusă doar pentru tine.

ADVERTISING

·         Factorii care pot influența profitabilitatea unei afaceri

Indiferent de tipul de activitate pe care firma ta îl va desfășura, trebuie să știi că profitul și cifra ta de afaceri poate avea de suferit în anumite circumstanțe. Factorii sociali, politici și economici îți pot influența bunul mers al afacerii tale. Pregătește-te din timp pentru perioadele nefaste deoarece acestea inevitabil vor urma. Se spune că în vremurile de criză cei pregătiți din timp vor face față și vor putea obține și un profit mai mare decât în perioadele de bunăstare economică.

Trecerea de la statul de angajat la angajator nu este ușoară, poate fi chiar descurajantă și dificilă uneori, însă nu trebuie să te dai bătut ci să lupți mereu pentru ideea în care crezi. Ca angajat vei avea parte mereu de un venit stabil și constant, însă nu uita că propria ta afacere îți poate aduce venituri considerabil mai mari și satisfacții pe măsură.