Proiect educațional cu bani de la UE, la Galați: Megacampus și burse pentru tineri din zone defavorizate

Proiect educațional cu bani de la UE, la Galați: Megacampus și burse pentru tineri din zone defavorizate
UE PENTRU TINE  • • • • • • • •
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER-UL SPOT
Afli tot ce s-a întâmplat important în UE
Încotro merge UE, ce probleme sunt și ce oportunități
Fonduri nerambursabile pe care ai putea să le accesezi
Îl primești în fiecare lună, în ultima zi a lunii
Mă abonez!

Un campus de învățământ dual va fi creat la Galați, acesta fiind cel mai mare proiect educațional finanțat din bani europeni. Contractul pentru realizarea campusului, în valoare de peste 20 de milioane de euro, a fost semnat, joi, de primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

„Este cel mai mare proiect educaţional, în valoare de peste 20 de milioane de euro, care se va realiza în Galaţi, cu fonduri PNRR. Am convingerea că împreună cu partenerii din acest consorţiu vom reaşeza învăţământul profesional pe baze noi, conform cerinţelor pieţei muncii la acest moment”, a spus Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi, potrivit unui comunicat emis de primărie.

#Galați: Construim un campus regional pentru pregătirea profesională a tinerilorEste un proiect de 22 milioane de…

Publicată de Ionut Pucheanu pe Joi, 4 aprilie 2024

Consorţiul este format din Primăria municipiului Galaţi, ca lider de parteneriat, alături de Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi, Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Galaţi, Thecon SRL,  I.V Future, Şantierul Naval Damen Galaţi S.A, Grande Dolceria S.R.L., Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila.  

ADVERTISING

Scopul Consorţiului este asigurarea educaţiei şi formării profesionale iniţiale în sistem dual, prin dezvoltarea unui parteneriat cu operatorii economici selectaţi şi cu alţi parteneri relevanţi pentru a adapta educaţia şi formarea profesională la cerinţele pieţei muncii.

Campusul profesional va avea sediul în municipiul Galaţi, la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”.

Investiţia va cuprinde:

- Cămin elevi - spaţiu de cazare pentru minim 300 de elevi, care la unul din etaje urmează să aibă o cantină cu o capacitate de minim 100 de persoane;

ADVERTISING

- Ansamblu de clădiri desfăşurate pe orizontală: un amfiteatru pentru conferinţe; 10 ateliere de lucru (opt pentru învăţământ dual preuniversitar şi 2 pentru învăţământ universitar; 10 săli de clasă; o bibliotecă care să aibă şi o sală de lectură; trei săli multifuncţionale, ce pot fi folosite atât ca săli de studiu individual sau în grupuri mici, cât şi ca spaţii pentru conferinţe sau discuţii informale cu partenerii din mediul privat;

- Spaţii exterioare pentru petrecerea timpului liber: trei terenuri de sport multifuncţionale, la exterior (dotate pentru a fi folosite ca terenuri de baschet, volei, tenis, suprafaţa folosită fiind tartan); Parc/spaţii verzi.

ADVERTISING

De asemenea, proiectul include și acordarea de burse pe o perioadă de trei ani şcolari/universitari unui număr de 150 elevi şi 60 studenţi ce provin din medii defavorizate, care vor fi oferite obligatoriu şi direct pe toată durata şcolarizării, totalul burselor fiind de 3.600.000 lei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇