Is this a Fest? - zilele fotografiei în București, 28 august - 3 septembrie

Is this a Fest? - zilele fotografiei în București, 28 august - 3 septembrie
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Centrul de Resurse în Fotografie (CdRF), spațiu pentru programe educaționale, dezvoltare profesională, evenimente și produse artistice, își deschide larg porțile pentru public din această toamnă. În cadrul Is This a Fest? – zilele fotografiei în București –, eveniment de popularizare a artei fotografie, care va avea loc între 28 august – 3 septembrie, participanții vor putea lua parte la workshop-uri, masterclass-uri, discuții cu artiști, sesiuni de review de portofoliu și expoziții de fotografie.

În spațiul CdRF din strada Popa Tatu 68, București, unde se regăsesc atât Școala de Fotografie, cât și galeria Is This Art?, se celebrează fotografia și fotografii, iar Is This a Fest?, primul festival sub egida CdRF, își propune să ofere acces la cele mai importante, dar și utile informații din domeniu, prin activități educaționale, dar și artistice. Evenimentul se adresează atât amatorilor și persoanelor pasionate de fotografie, cât și celor care doresc să devină profesioniști în domeniu.

ADVERTISING

Prin ateliere susținute de fotografi cunoscuți și activi în domeniu, precum Andrei Păcuraru (PAC), Cornel Lazia, Adi Bulboacă și Sorin Florea, participanții se vor putea focusa pe anumite categorii de fotografie, precum portret, compoziție, estetică sau servicii de nișă ca fotografia de produs cu telefonul.

Sesiunile de review de portofoliu, susținute de profesioniști în advertising - Mihai Gheorghe (creative partner, Supersomething), Dragoș Ometiță (art director, Wopa Advertising), Laura Marin (producătoare, Avanpost Media) - precum și cele susținute fotografii Cornel Lazia, Adi Bulboacă, Sorin Florea, Ionuț Staicu, Andrei Păcuraru (PAC), aduc cele mai bune sfaturi despre selectarea și ordonarea fotografiilor în portofoliu, precum și povestea pe care o spune fiecare, în timp ce masterclass-urile online expun în fața publicului interesat specialiști precum Ellen K. Willas, fondator și director WILLAS contemporary, și Wiktoria Michalkiewicz, fondator, agent de talente, strateg și consultant artistic Rezo Agency, care împărtășesc din vasta lor experiență în domeniu. 

ADVERTISING

„Telefonul fără fir”, o expoziție de fotografie a absolvenților atelierelor CdRF, care va avea vernisajul vineri, 1 septembrie, ora 18:00, va putea fi văzută până pe 8 septembrie în spațiul CdRF, în timp ce expoziția semnată de Cornel Lazia, care va avea vernisajul pe 1 septembrie, de la ora 19:00, la galeria Is This Art?, va fi disponibilă până pe 30 septembrie. Accesul la expoziții este gratuit.

În programul evenimentului se regăsesc:

  • Ateliere -  Introducere în compoziție (28 august, cu Andrei Păcuraru), Fotografie de produs cu telefonul (29 august, cu Sorin Florea), Fotografie Portret (30 august, cu Cornel Lazia) și Estetică în fotografie (31 august, cu Adi Bulboacă). Toate atelierele vor avea loc de la ora 18:00, la sediul CdRF (str. Popa Tatu 68, București) și se vor desfășura pe durata a trei ore.
  • Masterclass-uri online destinate profesioniștilor din toată Europa:  „Piața de artă internațională/ Navigating the international art market” - sâmbătă, 2 septembrie, între orele 10:00 - 14:00 și duminică între 10:00 - 13:00 și 14:00 - 17:00), susținut de dr. Wiktoria Michalkiewicz, Fondator/ Agent de talente & Strategist/ Consultant artistic, REZO AGENCY; „High End Gallery Representation” - sâmbătă, 2 septembrie - între orele 10:00 - 14:00 - sesiuni susținute de Ellen K. Willas, Fondator, Director/ WILLAS contemporary și între orele 15:00 - 18:00 - sesiuni susținute de dr. Wiktoria Michalkiewicz. 
  • Portfolio reviews - 2 septembrie între orele 14:00 - 18:00, cu profesioniști din advertising - Mihai Gheorghe (creative partner, Supersomething), Dragoș Ometiță (art director, Wopa Advertising), Laura Marin (producătoare, Avanpost Media) - și 3 septembrie de la ora 11:00 la ora 16:00, la sediul CdRF, cu fotografii profesioniști din cadrul centrului.
  • Artist talk-uri - 3 septembrie, între orele 14:00 - 19:00 - Despre arta contemporană și locul fotografiei în contextul actual.
  • Vernisaje - „Telefonul fără fir”, vineri, 31 august, ora 18:00, o expoziție susținută de un colectiv de fotografi format din Gabriela Panțu, Magda Fulger, Emilian Avrămescu, Marius Surleac, Ramona Copil, Silvia Dincă, Sorin Marius, Marius Cinteză, Dan Stănilă, Gabriela Pătrășcan, Raluca Lupașcu, Elena Răceală și Adrian Mitu; Expoziția semnată de Cornel Lazia, 1 septembrie, ora 19:00. 
ADVERTISING

Mai multe detalii despre Is This a Fest?, program și acces, aici: https://bit.ly/IsThisAFest și pe https://www.facebook.com/events/835350697973269 

Is This a Fest? este un proiect al Centrului de Resurse din Fotografie, finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

Centrul de Resurse în Fotografie (CdRF), un demers care, în premieră, aduce la un loc fotografii amatori, fotografii profesioniști, publicul, specialiștii din alte domenii, printr-o galerie de artă, școală de fotografie și spațiu de networking și evenimente, anunță și un curs complet de fotografie, care va începe din 5 septembrie. Lectori sunt 7 fotografi activi și recunoscuți în branșă: Cornel Lazia, Adi Bulboacă, Cristina Irian, Ioana Moldovan, Sorin Florea, Ionuț Staicu și Andrei Păcuraru

Cursul este acreditat de ANC și oferă participanților oportunitatea dobândirii unui nivel înalt de versatilitate în fotografia profesională, studiind fotoreportaj, fotografie de produs, portret în studio, fotografie fashion, procesare digitală și bazele managementului unui business bazat pe fotografie. De-a lungul a 180 de ore de cursuri (echivalentul unui curs de un semestru), participanții vor beneficia de lecții practice, dar și de teorie. 

Mai multe detalii pe https://www.cdrf.ro/event-details/scoaladefotografie

Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021.

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro.

Parteneri media: Radio România Cultural, Zile și Nopți, Cărturești, Adevărul Weekend, B365, Curatorial, IQAds, Propagarta, Spotmedia, Urban, Happ, Metropotam, Revista Atelierul, Revista Golan, The Institute, Modernism,  Munteanu Recomandă