Clipul zilei: Vidra vedetă de la Eforie

Clipul zilei: Vidra vedetă de la Eforie

Imagini cu o vidră care se plimbă pe plajă, la Eforie Nord, au devenit virale pe Internet.

Vidra a devenit repede vedetă printre turişti care au filmat-o şi fotografiat-o.

Animalul uşor speriat, dar curios se plimbă printre turişti, ajunge în valurile mării şi revine pe mal.

Eforie Nord 🌤️ Apă bună de bălăceală pentru vidre 🌡️24°C #vidra #plaja #steag #rosu #cod #galben #vant #valuri #vremea #meteo #alerta #avertizare #atentionare #litoral #mare #jupiter #mamaia #eforie #neptun #olimp #saturn #vama #veche #meteoplushttps://www.facebook.com/reel/1012185219909776Informații primite pe WhatsApp Meteoplus

Publicată de Meteoplus pe Joi, 17 august 2023

Biologii spun că apariţia vidrei pe plajă este un eveniment rar pentru că vidrele sunt în general animale de apă dulce.

"Vidra este un animal de apă dulce. Marea Neagră este puțin sărată și ar putea să ajungă și în Marea Neagră în mod natural. Dar cel mai probabil este o prezență eratică.

ADVERTISING

Nu este pentru prima dată întâlnită, în care exemplare tinere, mai ales masculi, care sunt mai curajoși și mai sociabili, ajung să populeze niște ecosisteme puțin mai deosebite. Ei bine, Marea Neagră are în această perioadă pește și are sursă de hrană, în consecință, pentru vidre.

Interesantă este adaptabilitatea acestui animal și faptul că tolerează omul foarte bine. În mod normal, vidra nu este un animal foarte prietenos cu omul. Este, dimpotrivă, un animal destul de reticent față de prezența umană și practic probabil puii născuți în așezări umane sau în zone apropiate omului ajung să se îmblânzească, domesticească, să se întâmple același lucru ca și cu lupii din Carpați, cu șacalii, să îi vedem tot mai prezenți în mediul nostru antropic, în decorul urban", spune dr. Adrian Bîlbă, doctor în Științe, pentru Dobrogea TV.

Musafir neobișnuit pe plajă

Deşi vidra pe plajă este ceva inedit, cel mai bine este să păstrăm o distanță sigură în astfel de momente, pentru că nu ştim cum va reacţiona un animal sălbatic cu dinţi destul de ascuţiţi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇