Mai multe străzi, curţi şi hala unui agent economic au fost inundate din cauza ploilor abundente care au căzut, luni după-amiază, în zona oraşelor Reşiţa şi Bocşa, pompierii militari intervenind pentru evacuarea apei care a pătruns în gospodării, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş-Severin.
Cele mai multe solicitări au venit în municipiul Reşiţa şi în cartierul Câlnic. De asemenea, s-au primit cereri de sprijin şi în oraşul Bocşa, unde acţionează şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bocşa.
În urma ploilor abundente au fost acoperite de apă mai multe străzi, iar circulaţia a fost îngreunată.
„Pentru gestionarea situaţiilor semnalate au fost alocate forţe şi mijloace atât din cadrul Detaşamentului Reşiţa, cât şi din cadrul Detaşamentului Caransebeş şi Secţiei Oraviţa. Se acţionează pentru evacuarea apei din mai multe garaje de pe străzile Făgăraşului şi Godeanului, hala unui operator economic, mai multe locuinţe, curţi şi beciuri de pe următoarele străzi din municipiul Reşiţa: Timişorii, Valea Ţerovei, Grădiştei, Nergăniţei, Aleea Trei Ape, Mierlei şi Bistra", a precizat ISU Caraş-Severin, care a precizat că a alocat mai multe forţe şi mijloace pentru intervenţie
De asemenea, se intervine pentru scoaterea apei din mai multe curţi de pe străzile Mihai Eminescu, Tudor Vladimirescu, Ezerişului, Pădurii şi Ogaşului, din oraşul Bocşa.
Și în Hunedoara furtunile au făcut numeroase probleme. Drumul Județean 706, a fost blocat de aluviuni între Visca şi Ţebea, mai multe echipe ale ISU Hunedoara intervenind să asigure reluarea circulației.
Totodată se acţionează pentru evacuarea apei din pivniţa unei gospodării din localitatea Cărăstău, dar și din alte localități, printre care Brad.
Mai multe râuri din județul Caraș Severin sunt sub cod roșu de inundații până marți la prânz, iar judeţul Hunedoara este sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică, iar zona de munte este vizată de o avertizare cod roşu.
Ministrul Mediului, Tanczos Barna participă luni seară la sediul Prefecturii Gorj, la o ședință de lucru privind evoluția fenomenelor hidro-meteo. El a anunțat că autoritățile sunt pregătite și în alertă să intervină.
„Cursurile de apă sunt monitorizate în permanență, iar 300 de utilajele şi vehicule de intervenție, cât și peste 550 de persoane, personal operativ disponibil, sunt gata de acțiune unde este necesar”, a subliniat ministrul Tánczos Barna.