Hoții au lăsat fără Net și telefonie Spitalul de Urgență Brăila. E a doua oară în 2023

Hoții au lăsat fără Net și telefonie Spitalul de Urgență Brăila. E a doua oară în 2023

Liniile telefonice şi Internetul nu funcţionează la Spitalul de Urgenţă Brăila, din cauza hoţilor care au furat cablurile subterane care asigurau conexiunea.

Este a doua oară când se întâmplă asta la acest spital de la începutul anului 2023.

Hoţii au intrat într-o canalizare de lângă spital şi au tăiat cablurile pentru a vinde cuprul din care sunt făcute.

"La ora 3 dimineaţa am constatat că centrala spitalului nu funcţionează, au fost anunţaţi cei din spital, noi am solicitat ajutorul companiei furnizoare de servicii, care ne-au informat oficial, prin hârtie, că totul se datorează unei avarii, înţelegem furt al unui cablu din canalizarea din zona de lângă spital.

ADVERTISING

Sigur că în spital este o problemă în momentul în care nu poate comunica cu exteriorul sau cu alte spitale. E a doua oară când se întâmplă, numai că nu ştiu ce putem face noi", a precizat dr. Dragoş Voicu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Brăila, citat de Monitorul de Galaţi.

Până când va fi refăcută reţeaua fixă, cei care vor să sune la spital o pot face doar pe numere de mobil puse la dispoziția publicului, iar personalul a distribuit pe secţii telefoane mobile.

Iar hoţii sunt căutaţi de poliţişti.

ADVERTISING

"La data de 23 mai a.c., în jurul orei 10:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila au fost sesizaţi de către un angajat al unei companii de telecomunicaţii, cu privire la faptul că au constatat deranjamente ca urmare a secţionării unui cablu.

Din primele verificări s-a stabilit faptul că, în noaptea de 22 spre 23 mai a.c., persoane necunoscute ar fi sustras cablu de telecomunicaţii în lungime de 110 metri de pe strada Simion Bărnuţiu, din municipiu.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările pentru identificarea persoanelor ce se fac vinovate de săvârşirea faptei, tragerii la răspundere a acestora şi a recuperării prejudiciului într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii de furt calificat", a declarat inspector Elena Ostache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila, pentru sursa citată.

ADVERTISING

Paguba în sine nu e mare, însă reparația avariei va fi de durată.

Culmea este că un furt similar a avut loc şi în ianuarie. Şi atunci spitalul a rămas fără telefonie fixă şi Internet. Poliţiştii au prins atunci în flagrant delict doi bărbaţi, de 23 şi 50 de ani.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇