Când scăpăm de vremea rea - Prognoza pentru luna aprilie

Când scăpăm de vremea rea - Prognoza pentru luna aprilie

Vremea va fi rece și în următoarea perioadă, cu temperaturi mult mai mici decât cele normale pentru această perioadă.

Abia la mijlocul lunii se va încălzi și vor fi temperaturi specifice pentru mijlocul primăverii, se arată în prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru luna aprilie.

Săptămâna 03– 10 aprilie

Temperaturile vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cel mai frig va fi în regiunile intracarpatice. Va ploua mult în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nord-estice și în extremitatea de sud-vest a țării.

ADVERTISING

Săptămâna 10– 17 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, dar și deficitare în cele vestice, nord-vestice și centrale.

Săptămâna 17– 24 aprilie

Începe să se încălzeacă iar temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în sud-vestul țării, dar și local deficitar în extremitatea de nord, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

ADVERTISING

Săptămâna 24 aprilie – 01 mai

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile sud- vestice și nord-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, au precizat meteorologii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇