Antrenorul lui Bordeaux explică situația lui Alexi Pitu la echipă

Antrenorul lui Bordeaux explică situația lui Alexi Pitu la echipă

David Guion, antrenorul lui Bordeaux, a dezvăluit motivul pentru care Alexi Pitu (20 de ani) a jucat puțin în ultima vreme la echipă.

Tehnicianul a explicat că e mulțumit de cum se prezintă la antrenamente Pitu, însă acesta din urmă a trebuit să lucreze la capitolul forță fizică.

De aceea, Guion a ales că Pitu să nu joace în anumite meciuri pentru a nu fi expus.

"Este un băiat pe care mi l-au oferit scouterii, înainte de vacanţa de iarnă. De când a sosit, ne-a adus multă prospeţime. E acolo să se distreze şi să joace. A ajuns în timpul competiţiei şi a performat în puţinele meciuri.

ADVERTISING

E un adevărat mingicar, dar a avut ceva mai multe probleme la antrenamentul de forţă (…) Am vrut să-i arăt că jocul fizic este important în Franţa şi că va trebui să-şi îmbunătăţească abilităţile fizice.

A văzut şi a înţeles foarte bine. S-a integrat foarte bine. L-am testat pe diferite poziţii şi în diferite situaţii, pentru a vedea cum s-a obişnuit.

Nu am vrut să-l pun în dificultate în anumite meciuri, aşa că nu l-am introdus. În ultima întâlnire, ne-a arătat că a fost capabil să ne aducă ofensiv în ultimii 30 de metri”, a declarat David Guion pentru France Bleu Gironde, citat de Madeingirondins.ouest-france.fr.

ADVERTISING

Bordeaux a plătit două milioane de euro pentru transferul lui Alexi Pitu de la Farul, iar fotbalitsul a strâns 113 minute în șapte meciuri pentru francezi.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!