Un român a murit într-o avalanșă în Italia, la două zile după ce a scăpat dintr-o alta. Motivul emoționant pentru care se întorsese pe munte

Un român a murit într-o avalanșă în Italia, la două zile după ce a scăpat dintr-o alta. Motivul emoționant pentru care se întorsese pe munte

Un român stabilit în Ballabio, o comună din nordul Italiei, a murit marți după ce a fost surprins de o avalanșă. Cu doar două zile în urmă, Michele Buga, în vârstă de 60 de ani, pasionat de ciclism și alpinism, a reușit să supraviețuiască unei alte avalanșe. S-a întors însă pe munte pentru a-și recupera cei doi câini.

Românul a schiat duminică spre Pizzo Emet, la granița cu Elveția, și a lansat un apel de urgență în urma unei avalanșe, scrie Lecco Notizie.

Bărbatul se afla într-o zonă de frontieră, la aproximativ 300 de metri deasupra pasului Emet, alături de cei doi câini ai săi. Deși bateria telefonului său era la 3%, a avut timp să alerteze salvatorii și să le transmită că este epuizat. Ulterior nu a mai putut fi contactat.

ADVERTISING

Salvamontiștii au plecat în căutarea lui cu un elicopter, dar nu au putut efectua decât o recunoaștere aeriană de pe vârful Pizzo Emet, 3.200 de metri, până la o altitudine de 2.700 de metri, deoarece era o furtună de zăpadă iar vizibilitatea era zero.

Ulterior, echipele de salvare au găsit doi câini husky la Lacul Emet care aveau la gât numărul de telefon al persoanei căutate. Au cercetat apoi zona și au găsit o urmă în zăpadă care cobora pe partea elvețiană și schiurile bărbatului. În jurul orei două și jumătate, Buga a luat legătura cu centrul, explicând că se simțea destul de bine și că ajunsese într-un sat.

image-10
image-9
Foto: Facebook/Michele Buga

Însă marți a decis să urce iar pe munte, probabil pentru a-și aduce înapoi câinii. Pentru că nu s-a mai întors, a fost reactivată echipa de salvare pentru a doua oară. Patru salvatori montani au urcat la altitudine, apoi a fost trimis și elicopterul.

ADVERTISING

Bărbatul, care fusese probabil măturat de o nouă avalanșă, a fost reperat de salvatori și corpul a fost recuperat cu ajutorul unui elicopter.

image-11
Foto: Facebook/Michele Buga

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇