Ungaria va avea port la Marea Mediterană

Ungaria va avea port la Marea Mediterană

Ungaria nu are mare, dar va avea port la Marea Mediterană, conform unui acord încheiat cu autoritățile italiene, prin care companiile ungare se vor putea folosi de infrastructura portuară din Trieste pentru activitățile de export.

Săptămâna trecută, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului, Peter Szijjarto, a avut discuții cu vicepremierul italian Matteo Salvini, dar și cu ministrul Industriei din peninsulă, Adolfo Urso, informează Hungary Today.

După aceste întâlniri, oficialul ungar a anunțat că obiectivul guvernului de la Budapesta pentru zona achiziţionată în cadrul portului Trieste este de a se asigura că firmele maghiare au acces mai rapid şi mai facil la mare.

ADVERTISING

Ungaria plătește drepturi de concesiune pentru 60 de ani

Peter Szijjarto a spus că a fost prezentat un concept de dezvoltare, care să ducă la crearea unui port capabil să manipuleze 2,5 milioane de tone de mărfuri pe an, atât rutier, cât și pe calea ferată.

Au trecut aproximativ doi ani și jumătate de când Italia și Ungaria au semnat un acord care oferă guvernului de la Budapesta dreptul de concesiune asupra unei extinderi de aproximativ 32 de hectare, care va fi administrată de statul maghiar.

În total, Ungaria a plătit Italiei 31 de milioane de euro, pentru 60 de ani. 

ADVERTISING

Citeşte mai departe cum Ungaria va avea port maritim în Italia, din 2026 pe Curs de Guvernare


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇