PMB vrea să reabiliteze Parcul Carol pe baza documentelor întocmite în mandatul Gabrielei Firea, de o companie municipală ajunsă în faliment

PMB vrea să reabiliteze Parcul Carol pe baza documentelor întocmite în mandatul Gabrielei Firea, de o companie municipală ajunsă în faliment

La propunerea lui Nicușor Dan, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a adoptat miercuri un proiect de reabilitare a Parcului Carol.

Lucrările vor avea la bază un document întocmit de o companie municipală, în timpul mandatului Gabrielei Firea.

Parcul Carol – la fel ca toate celelalte aflate în gestiunea Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB) din subordinea PMB - are nevoie de reabilitare.

Pe 24 iulie, într-un interviu acordat Spotmedia.ro, directorul general al ALPAB, Corina Bega, a declarat că este în curs de finalizare un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru parcurile Cișmigiu, Herăstrău și Carol.

ADVERTISING

Respectivul PUZ urma să fie pus în dezbatere publică, modificat acolo unde se impune și adoptat de CGMB. Iar în baza acelui PUZ urma să se intervină în fiecare dintre parcuri, pentru refacerea peisagistică a spațiilor verzi, pentru reabilitarea malurilor și a aleilor etc.

După doar o lună și o săptămână, la propunerea lui Nicușor Dan, Consiliul General a aprobat un document care ar urma să stea la baza reabilitării Parcului Carol.

Este vorba despre o Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI), care reprezintă, de fapt, un fel de studiu de fezabilitate.

ADVERTISING

Această DALI a fost întocmită în 2019, în mandatul Gabrielei Firea, de Compania Municipală pentru Dezvoltare Durabilă București (CMDDB).

DALI-prima-pagina

Această companie a ajuns în atenția publică chiar în 2019, după ce USR și PNL – pe atunci partide aflate în Opoziție – au criticat-o pentru un proiect de reabilitare a Parcului Cișmigiu, care ar fi mutilat zona.

Potrivit datelor transmite de PMB la solicitarea Spotmedia.ro, pe data de 20 iunie, CMDDB se află în faliment.

Tot potrivit PMB - în baza documentației DALI întocmită în 2019 de CMDDB – se va reuși:

ADVERTISING

„Revitalizarea şi refacerea fondului dendrologic şi spaţiilor verzi, reabilitarea aleilor, a podurilor, a scărilor din interiorul parcului, dar şi consolidarea malurilor lacurilor şi reabilitarea debarcaderului”.

Conform aceleiași instituții „vor fi reabilitate instalaţiile şi reţelele de iluminat public şi monumental, terenul de sport, locurile de joacă şi va fi înlocuit mobilierul urban. Totodată, vor fi reabilitate şi restaurate construcţiile care sunt în administrarea ALPAB”.

Lucrările ar urma să coste 47.627.248,87 lei și să dureze 36 de luni.

Spotmedia.ro a solicitat conducerii ALPAB informații cu privire la motivele pentru care ar urma să se reabiliteze parcul abia acum, în baza unei documentații pe care PMB o are în sertar deja de 3 ani? Mai are rost întocmirea PUZ-ului pentru cele 3 parcuri? La ce va folosi? Va fi în concordanță cu documentația întocmită de CMDDB?

În plus am vrut să aflăm cine ar urma să lucreze la parc: se vor face licitații sau se va interveni cu ajutorul companiilor municipale Parcuri și Grădini SA și Trustul de Clădiri Metropolitane SA? Și când ar urma să înceapă lucrările?

Când conducerea ALPAB ne va răspunde, vom reveni cu detalii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇