Germania va avea prima linie feroviară din lume doar cu trenuri cu hidrogen (Video)

Germania va avea prima linie feroviară din lume doar cu trenuri cu hidrogen (Video)

Germania a inaugurat prima linie feroviară din lume care va fi folosită exclusiv de trenuri alimentate cu hidrogen.

O flotă de 14 trenuri Coradia iLint construite de grupul francez Alstom va circula pe o rută de 100 de kilometri din Bremervorde, Saxonia Inferioară, urmând să înlocuiască complet până la finalul anului cele 15 trenuri diesel care acoperă în prezent ruta, potrivit CNN.

Potrivit premierului landului Saxonia Inferioară, Stephan Weil, anunţul reprezintă “un model pentru restul lumii” şi “un moment de referinţă pentru parcursul către neutralitate climatică” în sectorul transporturilor.

ADVERTISING

Trenurile cu hidrogen nu generează emisii de CO2 şi au un nivel de zgomot scăzut, singurele produse reziduale fiind vaporii de apă și aburul, pot circula 1.000 de kilometri fără reîncărcare, cu o viteză maximă de 140 km/h. O staţie de încărcare cu hidrogen a fost deja instalată de-a lungul liniei.

Proiectul în valoare de 93 de milioane de euro a început în 2012, când autoritatea locală de transport public Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen (LVNG) a început să caute alternative la trenurile diesel. În 2018, Alstom a început testarea comercială a trenurilor, pe o perioadă de doi ani. Trenurile Coradia iLint au fost testate şi în Austria, Polonia, Suedia şi Olanda.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Alte 27 de trenuri cu hidrogen au fost comandate pentru Frankfurt, unde vor deservi pentru zona metropolitană.

14 Coradia iLint to start passenger service on first 100% hydrogen operated route

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇