Avertizările de furtună au fost prelungite. Cod galben și portocaliu în aproape toată țara, până mâine

Avertizările de furtună au fost prelungite. Cod galben și portocaliu în aproape toată țara, până mâine

Meteorogii au prelungit avertizările de furtună care ar fi trebuit să expire în această seară, la ora 22.00. Așadar, au fost emise noi atenționări cod galben și portocaliu valabile până mâine la ora 10.00 în aproape toată țara.

Codul portocaliu vizează nordul Olteniei și al Munteniei, sudul Banatului, precum și Carpații Meridionali și de Curbură. În aceste zone vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse de peste 60…80 l/mp.

ADVERTISING

Codul galben este valabil pentru restul țării, mai puțin câteva județe. Până mâine la ora 10.00 vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

image-24

Ploi, descărcări electrice și vânt, în Capitală

Și Bucureștiul este sub cod galben de ploi. Marți și în noaptea de marți spre miercuri vor fi averse cu descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

ADVERTISING

Temperaturile maxime vor fi de 30…33 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

Indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități mai ales în după-amiaza zilei de miercuri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇