5 motive pentru care să alegi jucării din lemn pentru copilul tău

5 motive pentru care să alegi jucării din lemn pentru copilul tău

Cu toții știm cât de importantă este evoluția naturală și armonioasă a copiilor noștri. Și mai știm că o componentă majoră în procesul lor de a-și dezvolta abilitățile necesare o reprezintă joaca. Atunci când petrec ore în șir imaginându-și lucruri, creând personaje ori scenarii de viață, cei mici se pregătesc pentru lumea reală pe care vor începe să o exploreze cât de curând.

Jucăriile sunt aliatul nostru în demersul de a le oferi copiilor un mediu propice dezvoltării. Iar dacă ne dorim niște produse naturale, elegante și atemporale, putem alege cu încredere jucăriile din lemn, precum niște cuburi cu activități.

ADVERTISING

Cu siguranță, atunci când mergem în magazine să cumpărăm jucării, suntem atrași de oferta extrem de generoasă pe care o găsim pe rafturi. Multe culori, lumini strălucitoare, sunete și tot felul de alte caracteristici bazate pe tehnologie de ultimă oră sunt disponibile în toate variantele posibile. Poate ne-am dori să luăm modele cu baterii, care sunt activate de la distanță cu ajutorul telecomenzii, ori jucării care cântă, vorbesc ori se deplasează singure, dar nu trebuie să uităm să ne întrebăm întotdeauna: Ce îi oferă această jucărie copilului meu? Adevărul este că toate aceste modele de jucării care îți iau ochii oferă de cele mai multe ori doar distracție. Copilul se uită la ele, le ascultă și se bucură de spectacolul care i se oferă în fața ochilor. 

ADVERTISING

Pe de altă parte, în calitate de părinți responsabili, suntem conștienți de faptul că pentru a-și însuși abilități și concepte care să îl ajute în dezvoltarea proprie, copilul trebuie să participe activ la orice experiență. Chiar și atunci când se joacă, el trebuie să împingă, să tragă, să își exerseze imaginația, să vorbească ori să descopere. Din acest motiv, cele mai recomandate jucării sunt cele simple, atractive, dar care îi provoacă inteligența celui mic.

Iată care sunt principalele motive pentru care să alegi jucării de lemn pentru copilul tău: 

  1. Sunt sigure

Jucăriile de lemn nu conțin piese micuțe care se pot desprinde și care prezintă pericol de înghițire ori sufocare. În general, modelele din lemn reprezintă blocuri sau ansambluri solide, bine lucrate, reprezentând întotdeauna o soluție mai sigură chiar și pentru copiii mici. 

ADVERTISING
  1. Nu sunt toxice

Alege jucării din lemn naturale care nu conțin substanțe sau vopsele toxice. Lemnul este un material prietenos, care poate fi atins sau băgat în gură, fără pericolul apariției alergiilor sau intoxicațiilor. 

  1. Ajută la dezvoltarea abilităților cognitive

Fiind în permanență provocați să așeze piese de lemn, să le miște ori să le înțeleagă rostul, copiii sunt stimulați să își folosească logica, iar asta le dezvoltă capacitatea de raționament. De asemenea, procesul de gândire îi va ajuta să structureze concepte precum forma, greutatea sau înălțimea, rezultatul fiind apariția ideilor inovatoare. 

  1. Susțin jocul creativ

Spre deosebire de jucăriile care se folosesc de tehnologie, care oferă satisfacție de moment, fără efort sau concentrare, jucăriile din lemn stimulează abilități importante ale copiilor, printre care și creativitatea. Încă din primul an de viață, cei mici înțeleg conceptul cauză-efect, iar jucăriile din lemn vor ajuta la punerea lui în aplicare. Deoarece jucăriile din lemn sunt simple, ele permit crearea unor scenarii adecvate cu vârsta copiilor, scenarii care includ explorarea lumii din jurul lor, dezvoltarea imaginației și a creativității. 

  1. Prețuri mai mici

Jucăriile din lemn au o calitate înaltă, indiferent cât de complexe sunt, iar prețurile sunt accesibile. Deoarece nu au alte componente, cum ar fi bateriile sau becurile, nici prețul nu este crescut în mod forțat. În plus, faptul că sunt durabile ajută la stabilirea unui buget redus pentru jucării, deoarece ele pot fi utilizate mulți ani la rând. 

Oricând îți dorești să cumperi jucării pentru copilul tău, alege produse din lemn, deoarece beneficiile sunt nenumărate. Pe lângă toate motivele enumerate mai sus, aceste jucării îi vor ajuta pe cei mici să își dezvolte motricitatea fină, dar și simțul echilibrului, precum majoritatea abilităților fizice și psihice.