6 cele mai bune ghiozdane pentru școală

6 cele mai bune ghiozdane pentru școală

Cele mai bune ghiozdane pentru școală trebuie alese ținând cont de vârsta, înălțimea și nevoile fiecărui elev în parte. Prețul este și el un criteriu important, însă calitatea nu trebuie neglijată. Soluțiile potrivite se găsesc în magazine online, unde există posibilitatea comparării și verificării fiecărui produs. 

Părinții știu că alegerea celor mai bune ghiozdane pentru școală nu este o misiune simplă pentru că își doresc produse funcționale, durabile și la prețuri accesibile. În timp ce adolescenții cer mai degrabă sfatul prietenilor când își schimbă geanta, cei mici vor ghiozdane la modă, cu personajele preferate. Vă recomandăm să aveți în vedere criteriile identificate de noi pentru cele mai bune ghiozdane, astfel încât să puteți lua decizia potrivită. 

ADVERTISING

Ghiozdane pentru preșcolari

Copiii care merg la grădiniță sunt o categorie aparte. Au nevoie de un ghiozdan sau un rucsac, de mici dimensiuni, în culorile preferate, cu imagini cu personajele din desene animate, în forma adorată. 

Cu cât copilul este mai mic, cu atât și dimensiunea ghiozdanului trebuie să fie adecvată, iar sistemul de susținere și prindere să nu îl incomodeze. Producătorii au realizat chiar și variante de troler pentru grădiniță. 

Ghiozdan complet utilat versus simplu 

Pentru elevii din clasele primare modelele sunt ceva mai complexe. Sunt tot mai răspândite ghiozdanele echipate, care oferă principalele rechizite și accesorii necesare la școală. Pe de altă parte, cele neechipate sunt la fel de interesante, cu zeci de variante de desene și personaje, diferențiate pentru fete și băieți. 

ADVERTISING

Avantajul pentru un ghiozdan neechipat este că puteți alege împreună cu copiii rechizitele, în funcție de gusturi și preferințe. Găsiți diverse modele de ghiozdane online, la prețuri avantajoase. 

Ghiozdan compartimentat, mare

Mărimea ghiozdanelor pentru clasele primare este de asemenea importantă. Clasele pregătitoare nu au nevoie de un ghiozdan mare pentru că de regulă nu au multe rechizite pe care să le ducă acasă. De la clasa I, crește progresiv numărul caietelor și cărților pe care copiii le transportă zilnic la școală. De aceea, alături de designul ales, în funcție de stilul și gusturile copiilor, verificați compartimentarea interioară și exterioară, dar și dimensiunile disponibile. 

ADVERTISING

Ghiozdan clasic sau troler

Copiii din clasele primare sunt în plin proces de dezvoltare. Nu este recomandat să achiziționați un produs mare pentru un copil mic, cu justificarea că îl va avea mai mulți ani. Greutatea influențează sănătatea copiilor. Fiecare are nevoie de un ghiozdan adaptat caracteristicilor fiziologice. 

Poate de aceea este bine să aveți în vedere un troler pentru copiii care nu pot duce în spate un ghiozdan mare. Puteți achiziționa astfel un produs multifuncțional, care poate fi transportat în mână, în spate sau pe roți. 

Ghiozdan tip rucsac

Adolescenții trec la o nouă etapă în viața lor și încep să se îndrepte tot mai mult spre alte modele de ghiozdane, cele tip rucsac. Deși părerile sunt împărțite, puțini adolescenți mai aleg un model clasic de ghiozdan. Fetele fac un pas mai departe și optează, în multe cazuri, pentru un rucsac cochet, un model ce se apropie, ca design, de gențile de damă. 

La această grupă de vârstă intervine un element în plus, compartimentarea ghiozdanului mult mai complexă decât la modelele existente pentru învățământul gimnazial. 

Nu trebuie neglijat nici faptul că unele tipuri de ghiozdane rucsac au un compartiment căptușit, special pentru laptop sau tabletă, pentru ca acestea să fie transportate în siguranță.

Ghiozdane ergonomice

Cele mai bune ghiozdane pentru școală trebuie să fie practice, utile, funcționale și ergonomice, pentru un confort sporit, siguranță și adaptabilitate la nivelul coloanei vertebrale. Ghiozdanele perfecte au barete moi, ajustabile, pot fi ținute în mână sau în spate, au protecție pentru coloană, chiar și închidere securizată suplimentară. 

Toate produsele de tip ghiozdan au benzi reflectorizante, pentru siguranță pe întuneric.  

Ghiozdanul este piesa centrală de care elevul are nevoie la școală, dar poate fi și un accesoriu la modă. Acesta este și motivul pentru care cei mai mulți elevi sunt atenți doar la design. Părinții însă trebuie să aibă în vedere și celelalte caracteristici importante, pentru ca produsul să aibă un raport optim calitate-preț, dar și funcționalitate.