Care sunt cele mai grave probleme care pot apărea în timpul livrării coletelor

Care sunt cele mai grave probleme care pot apărea în timpul livrării coletelor

Pentru că perioada aceasta de pandemie a dus livrarea coletelor la un nivel foarte înalt, totul se comandă online și se livrează în cel mai scurt timp posibil, micile afaceri pornite acasă au luat avânt prin prisma faptului că produsele pot fi livrate oriunde și oricând. Însă sunt situații neprevăzute care pot apărea în tipul livrărilor și care pot pune la îndoială calitatea acestor servicii.

Probleme frecvente în livrarea coletelor

Dacă ai comandat anumite produse online în mod sigur ai întâmpinat și situații mai puțin plăcute, printre care se numără faptul că nu ai primit comanda întreagă, ai primit altceva decât ai comandat sau ai primit produsele deteriorate. Dacă atunci când comanda primită nu corespunde cu cea plasată vina este a firmei care a produs sau expediat produsele, atunci când produsele ajung deteriorate este exclusiv vina firmei de curierat. În acest caz poți alege varianta în care să îți verifici coletul la primire.

ADVERTISING

Firmele de curierat eficiente au introdus un courier software pentru o bună colaborare între ei și clienți. Dacă produsele sunt deteriorate din cauza firmei de curierat, prin plata unei asigurări a coletului, poți fi despăgubit până la 100% din valoarea produsului deteriorat. Aceasta este o soluție eficientă și benefică pentru a crește încrederea clienților în serviciile oferite de către firma de curierat. 

Ce să faci când livrezi colete, pentru a evita situațiile neplăcute?

Când ești destinatar este destul de simplu, dai o comandă și aștepți livrarea, iar dacă apar probleme le semnalezi mai departe la expeditor sau la firma de curierat. Însă când este nevoie să livrezi colete, situația este puțin mai complicată. Pentru a evita anumite situații neplăcute care pot apărea când expediezi colete este necesar în primul rând să împachetezi coletul corespunzător.

ADVERTISING

Este indicat să alegi o cutie potrivită pentru produsele pe care le expediezi, iar daca acestea sunt fragile trebuie să folosești anumite folii de protecție sau structuri din polistiren care să nu permită izbirea obiectului sau avarierea lui în timpul manipulării și transportului. Apoi trebuie să te asiguri că faci comandă către curier din timp pentru a nu ajunge în situația în care vei întârzia cu livrarea comenzilor.

Verifică cu atenție numele și adresa destinatarului pentru a fi sigur că vor ajunge la locul potrivit toate produsele. Iar dacă dezvolți o mică afacere unde ai nevoie frecvent de servicii de curierat este indicat să faci un contract cu o firmă anume pentru a avea prețuri preferențiale.

ADVERTISING