Grindeanu spune că circulația pe o porţiune din drumul expres Craiova - Piteşti va fi deschisă anul acesta

Grindeanu spune că circulația pe o porţiune din drumul expres Craiova - Piteşti va fi deschisă anul acesta

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, miercuri, într-o postare pe Facebook, că s-au reluat lucrările pe şantierul tronsonului 1 al drumului expres Craiova – Piteşti, între Craiova şi Robăneşti.

Lucrările au fost întrerupte la finalul anului trecut din cauza condițiilor meteo.

”Stadiul fizic al lucrărilor pe cei 17,70 km a ajuns la 45,47%, iar constructorul are mult de recuperat! Acum se pun la punct: terasamentele (în funcţie de condiţiile meteo), sistemul de scurgere a apei, poduri”, mai afirmă ministrul.

ADVERTISING

Sorin Grindeanu precizează că circulaţia pe Tronsonul 1 trebuie să fie deschisă anul acesta.

”ATENȚIE! Circulația pe Tronsonul 1 trebuie să fie deschisă anul acesta. Voi urmări stadiul lucrărilor! Aștept o mobilizare rapidă prin creșterea ritmului de lucru!”, mai spune ministrul.

S-au reluat lucrările pe șantierul Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova -Pitești, între Craiova și Robănești (județul Dolj).Stadiul fizic al lucrărilor pe cei 17,70 km a ajuns la 43,45 %, iar constructorul are mult de recuperat!Acum se pun la punct: - terasamentele (în funcție de condițiile meteo)- sistemul de scurgere a apei - poduriATENȚIE! Circulația pe Tronsonul 1 trebuie să fie deschisă anul acesta.Voi urmări stadiul lucrărilor! Aștept o mobilizare rapidă prin creșterea ritmului de lucru!

Publicată de Sorin Grindeanu pe Marţi, 15 februarie 2022

La Tronsonul 1 (17,7 km) - care va face legătura între Craiova si limita judetelor Olt si Dolj – lucrează italienii de la Tirenna Scavi.

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), tronsonul ar fi trebuit să fie gata la finele acestui an și să poată fi inaugurat în 2022.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Merită menționat că acest tronson de drum a avut nevoie de ajustări importate din cauză că - în forma în care fusese proiectat inițial - ajungea printr-un câmp de unde se extrag gaze naturale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇