Orban spune că nu are dosar DNA și crede că Iohannis îl va schimba repede pe Cîțu de la șefia PNL

Orban spune că nu are dosar DNA și crede că Iohannis îl va schimba repede pe Cîțu de la șefia PNL

Ludovic Orban a dezmințit, duminică, zvonurile potrivit cărora ar avea un dosar în lucru la DNA și că ar urma să fie citat. Pe de altă parte, fostul lider al PNL consideră că Florin Cîțu va fi schimbat curând de la șefia partidului, pentru că are „credibilitate aproape zero”.

„E o temă care a apărut recurent, sunt şi canale media care tot populează spaţiul public cu tot felul de astfel de teme. Dar nu am fost chemat la DNA şi, dacă mă întrebaţi pe mine, nu există niciun fel de motiv ca eu să fiu chemat la DNA, să fiu obiectul vreunui dosar”, a declarat Ludovic Orban, la Realitatea Plus.

Acesta susţine că stenogramele care au apărut în spaţiul public nu îl „privesc” şi nu au legătură cu el.

ADVERTISING

Ludovic Orban neagă cu vehemenţă faptul că ar fi dat indicaţii directorului UNIFARM cu privire la achiziţiile făcute după izbucnirea pandemiei. 

„Nu am comandat nicio achiziţie publică, nu am sugerat, nu am recomandat parteneri, nu am cerut sub nicio formă să se deruleze contracte sau să nu se deruleze contracte. Orice poveste legată de subiectul ăsta este simplă poveste. De altfel, până acuma nu a apărut nimic în spaţiul public, deşi... reamintesc că nu l-am numit eu pe directorul general de la UNIFARM.

Nu eu l-a numit, cum nici Ministerul Finanţelor nu a numit şeful de la ONAC. Şeful de la ONAC – Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate, că aşa se făceau achiziţiile, prin UNIFARM sau prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate, unde de asemenea nu era o persoană numită de mine -  nu am avut absolut niciun fel de...

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dar sunt obligat să răspund la nişte întrebări fără să spună cineva ceva concret. Singurul lucru concret pe care l-am văzut, am văzut că-s nişte bazaconii, că unii au spus că eu am o relaţie cu nu ştiu ce doamnă pentru simplul fapt că a lucrat şi la Primăria Capitalei şi la Ministerul Transporturilor în perioada în care au am lucrat acolo. Eu nici nu cunosc persoana respectivă”, a mai spus fostul premier.

El mai spune că nu crede că vreunul dintre apropiaţii săi are legătură cu achiziţiile de echipamente medicale. „Nu cred că cineva din apropierea mea a încălcat în vreun fel legea sau a intervenit în vreun fel în aceste achiziţii” a adăugat Orban. Întrebat dacă a primit eventuale informări cu privire la faptul că unele persoane ar profita de situaţia de la debutul pandemiei, fostul premier a răspuns negativ. 

ADVERTISING

Orban crede că Iohannis îl va schimba curând pe Cîțu de la șefia partidului

”Nu pot să dau cu piciorul în cineva care este căzut la pământ şi care în curând va fi schimbat şi din funcţia de preşedinte al PNL. Cîțu va fi schimbat când va dori Iohannis. Părerea mea e că nu poate să-l mai țină foarte mult. Are credibilitate aproape 0", a declarat Ludovic Orban, potrivit sursei citate.

Întrebat dacă președintele țării mai are influență în rândul liberalilor, acesta a răspuns afirmativ.

Orban a mai susținut că nu își reproșează nimic din perioada în care a condus PNL și Guvernul României. Mai mult, el a făcut o scurtă analiză a popularității partidului în perioada în care era condus de el, rezultatele din alegeri dar și sondajele care circulă acum.

"PNL-ul este în prăbușire. De la momentul în care Cîțu a fost ales, pe sondajele din iunie-iulie, PNL avea 26-28% și încredere de 31-33%, astăzi e prăbușit pe 13-14% și pe trend descendent. Fără vreo resursă de revenire.  Eu cât am fost președinte PNL am câștigat alegerile europarlamentare, am luat partidul de la o cota de încredere sub 20%, am câștigat prezidențiale, locale, referendumul pe Justiție, n-am câștigat parlamentarele”, a adăugat fostul lider liberal. 

În ceea ce priveşte actuala situaţie a PNL, Orban afirmă că partidul pe care l-a condus este „în prăbuşire” şi „fără vreo resursă de revenire”. „Nu prea mai e nimic: nici progresist, nici liberal, nici conservator, e în alianţă cu PSD-ul la guvernare. Sunt după cum bate vântul”, a mai spus Orban.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇