Compania Naţională de Administrare a Infrastucturii Rutiere (CNAIR) a desemnat câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia variantei de ocolire Galaţi, a anunţat, vineri, la Zalău, ministrul Transporturilor, Lucian Bode.
Potrivit acestuia, ofertantul desemnat câştigător este asocierea SA&PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL (societăți ale familiei Umbrărescu), cu preţul de 705.282.636,69 lei fără TVA.
Durata contractului este de 12 luni perioada de proiectare şi 42 luni perioada de execuţie a lucrărilor.
"S-a reuşit, printr-un efort extraordinar din partea CNAIR, să se finalizeze raportul procedurii în ceea ce priveşte atribuirea contractului de proiectare şi execuţie pentru cei 33 de kilometri ai variantei ocolitoare Galaţi. Este un proiect mult aşteptat de gălăţeni, este un proiect parte a unui complex de investiţii pe care noi îl gândim în regiunea Dobrogea, în regiunea Dunării de Jos.
Vom conecta această regiune, pe de o parte cu coridorul IX, coridorul de transport Ploieşti - Buzău - Focşani - Bacău - Paşcani - Suceava - Siret şi, pe de altă parte, vom conecta această regiune prin VO Galaţi, drumul expres Brăila-Galaţi-podul de la Brăila, drumul expres Brăila - Tulcea, drumul expres Tulcea - Constanţa de coridorul principal pan-european, coridorul IV - Constanţa-Bucureşti-Sibiu-Nădlac", a declarat Lucian Bode.
Ministrul a precizat că speră ca semnarea contractului de achiziţie publică să fie posibilă în cel mai scurt timp, dacă nu vor exista contestaţii.
Umbrărescu va construi încă 12,2 kilometri din Autostrada Transilvania. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat pe 12 iunie că a selectat pentru proiectarea și construcția acestui lot de autostradă Asocierea SC SA&PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL (societăți ale familiei Umbrărescu).
Totodată, aproape tot Drumul Expres Craiova-Pitești va fi construit de firmele familiei Umbrărescu.