Tesla își va verifica șoferii înainte să le ofere acces la ultimul update ”Full Self-Driving”

Tesla își va verifica șoferii înainte să le ofere acces la ultimul update ”Full Self-Driving”
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Elon Musk spune că Tesla va folosi datele telemetrice pentru a se asigura că utilizatorii săi sunt șoferi ”buni” înainte de a le da acces la softul ”Full Self-Driving Beta”.

Situația, însă, este destul de ciudată pentru cei care au plătit deja pentru acest soft, notează publicația de specialitate Electrek.

Săptămâna trecută, Tesla a început să promoveze intens cea mai recentă variantă Full Self-Driving (FSD) Beta v10, care le permite vehiculelor să se conducă, practic, singure, atât pe autostrăzi cât și prin orașe. Totuși, sistemul este considerat un soft de asistență de gradul 2 deoarece necesită, totuși, supravegherea unui șofer.

ADVERTISING

Șoferul este în continuare responsabil pentru vehicul și trebuie să-și țină mâinile pe volan, fiind gata să preia oricând controlul.

Un update ”uluitor”

Update-ul de software V10 a fost caracterizat de Elon Musk drept ”uluitor”.

Publicația de specialitate susține că, deși aduce o îmbunătățire, sistemul încă are niște probleme care îl fac mai puțin uluitor.

Musk a legat ultimul update de lansarea softului FSD Beta, variantă care a fost folosită până acum doar de angajați și clienți selecționați de Tesla.

ADVERTISING

CEO-ul promite o lansare mai amplă pentru momentul în care va exista un buton de ”download” pentru cei care au cumpărat pachetul Full Self-Driving în valoare de 10.000 de dolari.

Acces cu o condiție

Recent, Elon Musk a confirmat că lansarea mai mare va avea loc vineri (24 septembrie), dar a adăugat o condiție.

CEO-ul Tesla susține că, înainte de a descărca varianta FSD Beta, Tesla urmează să ceară acces la datele telemetrice timp de șapte zile și că va folosi calculatorul său comportamental ”Tesla Insurance driving behaviour” pentru a afla dacă șoferul este ”bun” înainte de a i se permită să folosească update-ul FSD Beta.

ADVERTISING

Aceeași publicație de specialitate scria recent că Tesla lucrează la un sistem de rating pentru șoferi pentru a determina gradul de siguranță după comportamentul șoferului la volan și Pilotul automat, pentru a influența costul asigurării mașinii.

Iar această modalitate de verificare ar putea fi utilă și bună, dacă nu ar fi un număr considerabil oameni care au plătit deja 10.000 de dolari pentru a avea acces la update. ”Ce se întâmplă dacă sistemul consideră că nu sunt, de fapt, șoferi buni?”, se întreabă jurnaliștii.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇