Prima cale ferată peste apă între China și Rusia e gata, după 7 ani de lucrări (Video)

Prima cale ferată peste apă între China și Rusia e gata, după 7 ani de lucrări (Video)
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Un nou pod care leagă infrastructura de cale ferată din Rusia de cea a Chinei a fost finalizat zilele acestea, la șapte ani după demararea construcției.

Numele complet al structurii este Podul China-Rusia Tongjiang-Nizhneleninskoye. El leagă Tongjiang, un oraș din provincia nord-estică a Chinei – Heilongjiang, de Nizhneleninskoye, un oraș rusesc de graniță de pe malul râului Amur, relatează CNN.

Capitala provinciei Heilongjiang este Harbin, cunoscută pentru festivalul său anual de gheață. Asta înseamnă că infrastructura feroviară din nord-estul Chinei poate fi acum conectată cu infrastructura siberiană din Rusia.

ADVERTISING

Podul are o lungime de 2,215 metri iar construcția sa a durat șapte ani. Ambele țări au demarat lucrările cu câte o ceremonie în Februarie 2014.

Structura podului a fost finalizată în 2017, iar ultimul metru de linie ferată a fost așezat în 17 august 2021.

Cea mai mare parte a podului, de 1.886 de metri se află de partea Chinei.

Track laying work of the 7,194-meter-long Tongjiang-Nizhneleninskoye railway bridge completed on Tue

Lucrări ample de infrastructură

Podul Tongjiang-Nizhneleninskoye nu este singurul pod care leagă China și Rusia, cele mai mari țări din lume. Este însă parima cale ferată construită peste apă între cele două țări.

ADVERTISING

Un pod rutier a fost finalizat în 2019 și leagă orașul Heihe din China de Blagoveshchensk din Rusia.

Aceste două orașe lucrează de asemenea la ceea ce va fi prima telecabină din lume care traversează granița, realizată de arhitecții danezi de la UNStudio. Aceasta urmează să transporte turiștii de pe o parte pe alta în opt minute.

În plus, orașul Mohe, cel mai nordic din China și acoperit de permafrost a fost legat de Beijing printr-o autostradă finalizată în 2019.

Podul Tongjiang-Nizhneleninskoye este cel mai recent proiect realizat de chinezi sub umbrela inițiativei ”O centură, un drum” menită, printre altele, să conecteze Eurasia prin intermediul infrastructurii.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇