Veștile bune de astăzi vin în mod deosebit din zona medicală. Se pare că din cele 20 de vaccinuri dezvoltate în lupta împotriva Covid-19, două au intrat pe lista scurtă.
Până la producția lor în masă, însă, alți medici au descoperit și un medicament care i-a ajutat pe pacienți să nu dezvolte forme mai grave ale bolii.
Nu în ultimul rând, avem studii care ne arată că pandemia ne-a schimbat în bine.
Cercetătorii anunță două vaccinuri de succes
Două vaccinuri si-au dovedit eficiența în cadrul studiilor clinice. Este vorba despre un vaccin produs în Marea Britanie și unul din China.
Potrivit doctorilor, se pare că acestea ar fi generat răspunsuri imune puternice printre pacienții cărora le-au fost administrate în două studii clinice separate.
Incă un medicament ne dă sperante
Un medicament denumit SNG001 ar reduce cu 79% riscul dezvoltării unei forme grave a bolii cauzate de COVID-19, potrivit unor rezultate preliminare prezentate luni de către laboratorul britanic care-l produce, Synairgen.
”Rezultatele ne confirmă convingerea că interferonul beta (…) prezintă un potenţial enorm ca tratament prin inhalare în vederea restabilirii răspunsului imunitar al plămânilor, ameliorând protecţia, accelerând recuperarea şi contracarând impactul virusului SARS-Cov-2”, a declarat Tom Wilkinson, profesor de medicină respiratorie la Universitatea din Southampton, care a condus testul.
Incă un studiu demonstrează că pandemia ne-a schimbat în bine
De asemenea, am aflat că românii au devenit mai atenți la calitate când fac cumpărături, preferă produsele locale și sunt pregătiți să migreze către cumpărături online.
Conform studiului EY România Comportamentul consumatorului român în contextul COVID -19, sănătatea proprie și a familiei, precum și efectele crizei sanitare asupra situației financiare sunt principalele elemente care îngrijorează în prezent peste 64% dintre consumatorii români.
Urmează preocupările privind accesul la necesitățile de bază (28%), relațiile personale (30%), restricționarea libertăților (32%) și abilitatea de a-și atinge potențialul (36%, preponderent pentru cei cu vârste cuprinse între 25 și 65 de ani).
Citește și:
Vești bune: Filme de colecție, seri de operă în aer liber și noi donații
Vești bune: Iată cum ne putem petrece zile frumoase pe plan local
Vești bune: Românii sunt mai cumpătați și au învățat să se distreze online și în aer liber