Vești bune: Filme de colecție, seri de operă în aer liber și noi donații

Vești bune: Filme de colecție, seri de operă în aer liber și noi donații

Se întâmplă lucruri bune, chiar dacă fluxul de știri negative nu pare să se mai oprească. Cei care râmăn în weekend în București au ce face: pot merge la teatru sau la operă în aer liber.

În plus, Lidl anunță o donație menită să salveze un loc ce simbolizează libertatea tinerilor din ziua de azi.

Se anunță o vară plină de filme bune în aer liber

Fundația9 anunță a dat startul la de-a doua ediție CINEVARA, programul proiecțiilor de film în aer liber ce vor avea loc pe toată durata verii (până pe 3 septembrie) în grădina Rezidenței BRD Scena9 din cartierul Icoanei (I.L.Caragiale 32).

Ediția din acest an este una cu totul specială, fiind realizată în parteneriat cu Film Foundation, organizație înființată de celebrul regizor Martin Scorsese cu scopul de a recupera și de a conserva patrimoniul cinematografic mondial.

ADVERTISING

Filmele vor fi proiectate după cum urmează:

9 iulie // Amintiri despre subdezvoltare (1968), regia Tomás Gutiérrez Alea
16 iulie // Black Girl(1966), regia Ousmane Sembène
23 iulie // Insiang (1976), regia Lino Brocka
30 iulie // Vara secetoasă (1963), regia Metin Erksan
6 august // Servitoarea (1960), regia Kim Ki-young
13 august // Mumia (1969), regia Shadi Abdel Salam
20 august // Culoarea rodiei(1968), regia Sergei Parajanov
27 august // Touki Bouki (1973), regia Djibril Diop Mambéty
3 septembrie // Poveste din Taipei (1985), regia Edward Yang

Proiecțiile vor avea loc în fiecare joi, timp de nouă săptămâni, începând cu ora 21.00, cu respectarea tuturor normelor igienico-sanitare impuse de lege. În acest context, vor fi disponibile 30 de locuri pentru fiecare proiecție. Accesul se va face pe bază de bilet, ce poate fi cumpărat pe platforma EventBook.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Opera Națională București lansează Stagiunea Estivală 2020 cu o serie de concerte în aer liber

Vești bune și pentru iubitorii de Operă.

Sâmbătă, 18 iulie, începând cu ora 20:00, are loc Seara declarațiilor muzicale. Această seară își propune să fie una a declaraților muzicale, de la cele șoptite pe ascuns până la cele rostite cu înflăcărare. Vor interpreta arii din opere celebre nume sonore ale scenei lirice bucureștene precum: Bianca Mărgean, Mihaela Ișpan, Monica Luca, Liviu Indricău, Vicențiu Țăranu, Iustian Zetea, acompaniați la pian de Ioana Maxim, conceptul regizoral aparținându-i Claudiei Machedon.

ADVERTISING

Duminică, 19 iulie, începând cu ora 20:00, pe esplanada Operei Naționale București se va desfășura „Seara ariilor și compozițiilor celebre”, o seară dedicată ariilor și duetelor fredonate de fiecare iubitor al genului liric. O seară a emoțiilor notate pe partiturile muzicale ale celor mai importanți compozitori. Momentele muzicale vor fi interpretate de nume sonore ale primei scene lirice: Iulia Isaev, Oana Andra, Daniel Magdal, Adrian Mărcan, Filip Panait, violonistul Rafael Butaru, acompaniați la pian de Mihaela Vîlcea și Monica Nicoleta Gemene, conceptul regizoral aparținându-i lui Alex Nagy.
Biletele se pot achiziționa doar online, de pe http://tickets.operanb.ro/.

Donație de 100.000 de lei pentru restaurarea castelului Banffy, palatul Versailles al Transilvaniei

Într-un an dificil pentru întreaga comunitate Electric Castle, festivalul continuă să aducă împreună, în casa sa, oameni și companii care cred în visul de a vedea castelul Banffy readus la splendoarea din anii de glorie. Mulțumită unei donații de 100.000 de lei, oferită de Lidl Romania, lucrările la restaurarea și reabilitarea monumentului istoric vor continua, și în acest an, chiar dacă festivalul a fost nevoit, din cauza pandemiei, să-și amâne ediția ce ar fi trebuit să aiba loc chiar în aceste zile.

Este pentru al doilea an consecutiv în care Lidl Romania, partener strategic Electric Castle, donează pentru lucrările la castel. Suma de 100.000 de lei se adaugă celor 94.500 de lei donați prin campania „Royal Bank of Plastic” derulată la ediția din 2019 a festivalului. Banii vor fi direcționați către fundația Transylvania Trust, care coordonează proiectul reabilitării castelului Banffy.

Citește și:

Vești bune: Iată cum ne putem petrece zile frumoase pe plan local

Vești bune: Românii sunt mai cumpătați și au învățat să se distreze online și în aer liber


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇