Accident de telecabină în Italia: 14 morţi (Foto)

Accident de telecabină în Italia: 14 morţi (Foto)

14 persoane au murit și un copil a fost rănit, duminică, după căderea unei cabine de teleferic la Stresa, staţiune balneară din Piemont, pe malul lacului Maggiore, în nordul Italiei, a anunţat pentru AFP un purtător de cuvânt al serviciilor de salvare.

„Bilanţul definitiv al tragicului accident este de 13 morţi şi doi răniţi grav transportaţi cu elicopterul la Torino”, a transmis serviciul de salvare montană pe contul său de Twitter, duminică, la câteva ore după accident.

Cei doi grav răniţi erau copii, în vârstă de 9, respectiv 5 ani. Ulterior, cel în vârstă de 9 ani a murit.

ADVERTISING

Accidentul a survenit în jurul orei locale 12.30 (ora 13.30, ora României - n.red.), la 100 de metri de staţiunea din vârf, se arată într-un comunicat al Ministerului Infrastructurii.

Accidentul ar fi fost cauzat de ruperea unui cablu, pe partea cea mai înaltă a traseului, ceea ce a dus la căderea cabinei, conform agenţiei de presă ANSA.

În imagini transmise de pompieri şi de echipele alpine de salvare se văd rămăşiţele cabinei într-o zonă împădurită extrem de abruptă, ceea ce îngreunează mult accesul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acest teleferic popular printre turişti leagă în 20 de minute localitatea Stresa de Muntele Mottarone care, de la o înălţime de aproape 1.500 de metri, oferă o privelişte spectaculoasă asupra lacului Maggiore şi a Alpilor.

El a fost închis între 2014 şi 2016 pentru lucrări de mentenanţă.

Citește și:

Zeci de sportivi au murit îngheţaţi, în China, în timpul unui ultramaraton

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇