Potrivit surselor SpotMedia.ro, administratorul special al companiei municipale Eco Igienizare – care trebuie să înceapă stârpirea țânțarilor, a șobolanilor și a căpușelor din oraș – a demisionat.
Iar asta înseamnă că, momentan, societatea nu mai are un manager care să pregătească operațiunile de aplicare a tratamentelor împotriva dăunătorilor din oraș.
Situația deratizării, a dezinsecției și a dezinfecției și oraș este, la acest moment, destul de încâlcită.
Serviciul public de realizare a acestor operațiuni i-a fost delegat Companiei Municipale Eco Igienizare SA. Iar asta înseamnă că, legal, doar compania se poate ocupa de asta.
Problema este că această companie este în insolvență. Are datorii mari de achitat și aproape toți salariații îi sunt în șomaj tehnic.
Până ieri, compania nu s-ar fi putut apuca de aplicat tratamente împotriva șoboanilor, țânțarilor, larvelor, căpușelor și viespilor din cauză că nu se aprobase încă, în Consiliul General, planul unitar de acțiune (PUA). Acesta este documentul în care sunt menționate tratamentele care trebuie aplicate împotriva dăunătorilor, în fiecare an.
În cele din urmă, la a treia ședință convocată pe acest subiect, Nicușor Dan a prezentat un nou plan de acțiune, iar proiectul a fost aprobat.
În aceste condiții, bucureștenii s-au așteptat ca tratamentele împotriva dăunătorilor să înceapă, în sfârșit. Doar că lucrul acesta n-are cum să se întâmple, au explicat pentru SpotMedia.ro surse din cadrul CM Eco Igienizare SA. Motivul: CM Eco Igienizare SA n-are încă niciun ban pentru a se pregăti.
Ar avea în stoc doar circa 400 de litri de substanță cu care se poate stropi împotriva țânţarilor. Dar această cantitate ar ajunge doar pentru a stropi, o singură dată, unele zone din Capitală.
Așa că - atunci când s-a văzut supus presiunii și nu a găsit nicio soluție de mobilizare - administratorul special Octavian Barbu a a demisionat.
Contactat telefonic de SpotMedia.ro, reprezentantul administratorului judiciar al companei minicipale, Ștefan Pavel, nu a dorit să ofere detalii și ne-a recomandat să luăm legătura cu Consiliul General.
Contactat telefonic de SpotMedia.ro, unul dintre reprezentanții Consiliului General în AGA companiei municipale de Eco Igienizare a invocat probleme de sănătate și a precizat că nu poate vorbi. Rămâne să vedem dacă acesta își va putea îndeplini atribuțiile sau va fi înlocuit în forul de conducere al companiei (procedură care ar lua și ea ceva timp).
Consilierii generali se întâlnesc vineri cu Nicușor Dan ca să găsească soluții
În consecință, am solicitat puncte de vedere mai multor consilieri generali cu privire la această situație. Am întrebat care este procedura pentru alegerea unui nou administrator special și cât ar dura ea.
De asemenea, vrem să aflăm dacă într-adevăr sunt probleme de mobilizare a muncitorilor și de punere în funcțiune a utilajelor, cauzate de lipsa banilor. Și dacă sunt, cum și în cât timp se pot rezolva.
Și, nu în ultimul rând, trebuie să aflăm când începe, în sfârșit, aplicarea de tratamente împotriva șobolanilor, larvelor și țânțarilor, în București.
Președintele Comisiei de utilități publice și salubritate din cadrul Consiliului General, Nicorel Nicorescu (USR PLUS) ne-a comunicat că l-a informat pe Nicușor Dan cu privire la această situație.
”Suntem la curent cu situația prezentată. Am informat Primarul General. Mâine va avea loc o întâlnire cu domnul Nicușor Dan pentru clarificarea acestor aspecte”, a precizat Nicorel Nicorescu pentru Spotmedia.ro.
Rămâne să aflăm cu cât va amâna această nouă criză momentul în care începe campania de combatere a dăunătorilor, în București.
Citește și:
- Nu sunt bani pentru a scăpa de șobolani tot Bucureștiul, așa că scapă cine poate
- Capitala riscă o invazie de șobolani, țânțari și căpușe. Firea a lăsat un dezastru, iar Nicușor Dan n-a găsit soluţii pentru stârpirea care trebuia să înceapă din februarie
- Am aflat de ce încasează toți angajații Primăriei Capitalei spor de condiții vătămătoare: sunt iradiați, stresați de muncă și de bucureșteni