Angajaţii din domeniile serviciilor farmaceutice, alimentaţiei publice, reprezentanţi ai mass-media, angajaţi ai firmelor de curierat şi sportivi din cadrul Clubului Sportiv Municipal Bucureşti se pot înscrie voluntar începând de miercuri pe platforma online https://testamcovid.assmb.ro/, pentru testarea RT-PCR.
Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a lansat miercuri platforma, iar primarul Gabriela Firea anunță că vor fi testate astfel 3.000 de persoane.
„Primăria Capitalei, prin ASSMB, lansează astăzi noua platformă online https://testamcovid.assmb.ro/, unde se pot înscrie voluntar, în vederea testării RT-PCR, 3.000 de angajaţi din domeniile serviciilor farmaceutice şi alimentaţiei publice, precum şi reprezentanţi ai mass-media, angajaţi ai firmelor de curierat şi sportivi care activează în cadrul Clubului Sportiv Municipal Bucureşti!", a postat Firea, miercuri, pe Facebook.
Pentru fiecare test RT-PCR efectuat, Primăria Capitalei, prin ASSMB, va deconta suma de 200 de lei unităţilor sanitare publice şi/sau private afiliate în cadrul proiectului, aceasta fiind şi suma decontată CNAS pentru un test de acest tip.
Testarea se face în urma aprobării unei hotărâri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 18 iunie. Bugetul total al proiectului este de 633.000 de lei.
„Toate persoanele interesate, care se află în una din categoriile menţionate în proiect şi nu se încadrează în definiţiile de caz, aşa cum sunt ele stabilite de INSP, se pot înscrie începând de miercuri, ora 10:00, pe site-ul www.assmb.ro, la secţiunea specială a proiectului https://testamcovid.assmb.ro. Unităţile afiliate proiectului vor face programări, iar beneficiarii vor fi anunţaţi în legătură cu ziua, ora şi locul unde vor trebui să se prezinte pentru testare", a precizat Gabriela Firea.
Anchetă epidemiologică pentru cazurile de coronavirus
Rezultatele pozitive ale testărilor vor fi raportate de către unitatea medicală care a efectuat testarea la INSP şi direcţiile de sănătate publică şi se vor lua măsurile necesare de internare/izolare ale persoanelor infectate. În aceste cazuri, unităţile afiliate îşi vor efectua propria anchetă epidemiologică şi vor adopta măsuri de limitare a infecţiei.
„Cum se poate reporni economia, în condiţii de siguranţă? Doar testând masiv, aşa cum am spus-o şi o repet. Continuăm aşadar proiectele destinate protejării sănătăţii bucureştenilor", a scris Gabriela Firea.
Ea a reamintit că Primăria Capitalei mai are în desfăşurare, în prezent, şi alte campanii de testare, care se bucură de interes în rândul bucureştenilor.
Gabriela Firea s-a referit la proiectul „Testăm pentru Bucureşti", unde s-au înscris peste 11.000 de persoane pentru a fi testate în mod gratuit cu aparate RT-PCR. Ea a precizat că, până în prezent, aproape 4.700 au fost deja testate în acest proiect, prin intermediul clinicilor de stat şi private, partenere în program.
Primarul general a mai amintit despre proiectul „Pentru cei care NU stau acasă", care vizează testarea RT-PCR a 3.000 de persoane, personal asimptomatic din cadrul serviciilor de utilitate publică/companiilor municipale aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi expus în mod direct riscului de îmbolnăvire. Ea a adăugat că testarea se derulează prin intermediul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr.Victor Babeş".
Citiți și: A început testarea națională anti-COVID
555 de cazuri noi de coronavirus în 24 de ore, un record negativ pentru România