A început testarea națională anti-COVID

A început testarea națională anti-COVID

A început testarea națională anti-COVID19. Primele teste au fost recoltate în județul Ialomița, dar au fost prelevate probe și din Capitală.

”Au început să se facă câteva prelevări în câteva locații. Prima este județul Ialomița și câteva au fost efectuate și în București.

Este un eșantion care este calculat într-un fel anume, dar este și un pas de numărare să asigurăm cât mai mult corectitudinea aleatoare a persoanelor care sunt participante și evident cu consimțământul lor”, a anunțat Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, potrivit Digi24.

ADVERTISING

Conform acesteia, toate probele sunt însoțite de un cod de bare, care este automat încărcat în platforma STS.

Când se încheie recoltarea

Șefa CNSCBT a mai spus că la finalul lunii august se încheie recoltarea. Atunci vom afla și câți români au trecut prin infecție.

”Noi credem că la sfârșitul lunii august o să avem încheiate recoltările și cea mai mare parte din rezultate la dispoziție.

Vom ști care este procentul din populația României care a trecut prin infecție pentru că care anticorpi. Fie că a știut sau nu a știut că a trecut prin infecție. Vom ști separat pe fiecare grupă de varstă, care este procentul persoanelor care a trecut prin infecție și vom ști de asemenea și pe regiuni, cele 8 regiuni ale României, care este procentul persoanelor care au trecut prin infecție.

ADVERTISING

Datele vor fi puse la dispoziția decidenților. De aceea derulăm acest studiu, ca să sprijine decidenții pentru măsuri, și mai ales pregătirea sistemului sanitar pentru ce ar putea veni”, a mai afirmat Adriana Pistol.

Cum funcționează sistemul

Pistol a mai precizat că au fost selectate mai multe laboratoare care au vrut să participe la testare. Când pacienții se duc să-și facă analize, ei sunt întrebați dacă vor să participe la studiu.

”Este vorba de un sistem în care au fost selectate un număr de laboratoare doritoare să participe în fiecare județ și București. Orice laborator care face orice tip de analiză medicală. Acolo sigur că sosesc persoane care au o recomandare pentru diverse tipuri de analize medicale, aceste persoane sunt întrebate dacă sunt de acord să participe la studiu.

ADVERTISING

În acest moment, laboratorul, care oricum recoltează sânge pentru a efectua analizele respective, păstrează o cantitate minimă de ser pe care ni-l furnizează aici la noi, la București și pe care testăm anticorpii.

Testarea nu e un test rapid, e cea mai avansată metodă la acest moment”, a completat ea.

România are, în acest moment, 27.296 de cazuri de coronavirus.

Vezi și Bilanț coronavirus: Peste 300 de noi cazuri, din care 52 în București. 16 oameni au murit și sunt tot mai mulți pacienți la ATI


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇