Reacția LPF după un nou caz de coronavirus în Liga 1

Reacția LPF după un nou caz de coronavirus în Liga 1

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Justin Ștefan, a reacționat după apariția unui nou caz de coronavirus în Liga 1.

Arbitrul Iulian Călin a fost testat pozitiv la Covid-19, însă nu se pune problema amânării vreunui meci, susține Ștefan.

"Suntem în legatură permanentă cu Comisia Centrală a Arbitrilor. Arbitrul delegat la meciul de diseara (asistentul Mircea Grigoriu - n.red.) este izolat şi va fi înlocuit de un alt arbitru. În acest moment nu se pune problema amânării vreunui meci din Liga 1, cât timp nu avem niciun club implicat în vreo ancheta epidemiologică.

Pentru a fi considerat contact, potrivit legislaţiei din România, trebuie să fi stat faţă în faţă la o distanţă mai mică de 2 metri pentru cel puţin 15 minute. Ceea ce nu se întâmplă în cazul interacţiunii dintre arbitri si jucători în cazul unui meci de fotbal.

Cred ca ar fi fost mult mai bine ca arbitrii să se testeze şi ei cu două zile înainte de meciul la care sunt delegaţi, asa cum se întâmplă în cazul observatorilor LPF, şi nu din 14 in 14 zile aşa cum a stabilit comisia medicala a FRF. Cred că se impune ca FRF să urmeze modelul aplicat de observatorii LPF şi în cazul arbitrilor delegaţi la meciurile din Liga 1"

Justin Ștefan, la Digi Sport
ADVERTISING

Vezi: Un nou caz de coronavirus în Liga 1

Arbitrul meciului dintre Sepsi și Academica Clinceni, Iulian Călin, a fost depistat pozitiv la Covid-19.

Acesta s-ar fi antrenat împreună cu Robert Avram, alt arbitru depistat pozitiv în urmă cu câteva zile.

Meciul dintre Sepsi și Academica Clinceni, din etapa a 7-a a play-out-ului Ligii 1, s-a disputat în urmă cu trei zile.

Mircea Grigoriu și Andrei Constantinescu, cei doi asisteți, au intrat în izolare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇