Secţia pentru procurori a CSM a admis marţi cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de cei patru procurori care, alături de adjunctul Poliţiei Capitalei Radu Gavriş, au fost legitimaţi de poliţişti, în 22 ianuarie, la Hanul lui Manuc, din Capitală, unde au fost aplicate amenzi pentru încălcarea restricţiilor impuse în contextul pandemiei.
”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât admiterea cererii de apărarea a reputaţiei profesionale formulate de domnii CODRUŢ DUMITRU POPOIU, ALEXANDRU SOLTAN, FLORIN BARAN şi GEORGE ENESCU, procurori în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. (unanimitate)”, a anunţat marţi CSM, potrivit News.ro.
De asemenea Secţia pentru procurori ”nu şi-a însuşit conţinutului răspunsului Inspecţiei Judiciare la obiecţiunile formulate cei patru procurori, fiind înregistrate 2 voturi ”pentru” şi 5 voturi ”împotrivă”.
Cei patru procurori au fost implicaţi în scandalul apărut după ce au fost legitimaţi de poliţişti în restaurantul Hanul lui Manuc, în presă apărând imagini din timpul verificărilor.
Comunicatul Poliției, contrazis
Amintim că atunci Poliția a transmis că ar fi fost vorba de o petrecere la care Gavriș și procurorii ar fi participat, alături de persoane ce ar fi trbuit să fie în izolare sau în carantină.
Doar că aceștia nu erau la nicio petrecere, ci stăteau la o masă separată de 5 persoane pe terasa Hanului lui Manuc, ceea ce legea permitea. Poliţiştii au amendat 25 de clienţi, dar şi pe reprezentanţii localului.
Gavriș, eliminat din funcția pe care nici nu o mai ocupa
Ulterior, ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat atunci că nu tolerează încălcări ale legii și că Radu Gavriş e cercetat și a fost înlocuit de la coordonarea activităţilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.
Sursele SpotMedia ne-au declarat însă, la acel moment, că Gavriș nu mai ocupa de mult timp acea funcție, dar a fost repus pe ea chiar în timp ce avea loc razia de la Hanul lui Manuc.