Află cum poți gestiona efectele negative ale pandemiei asupra copiilor - dezbatere online pentru părinți

TIC-_-Intalnire-online-pentru-parinti-1

Cu prilejul celei de-a șaptea ediții TIC PITIC – Zilele Small Size, un eveniment care celebrează teatrul pentru cei mai mici spectatori (copiii între 6 luni și 6 ani), Teatrul Ion Creangă organizează „Întâlnirea #online: Efectele pandemiei asupra copiilor” – o dezbatere adresată tuturor părinților interesați să descopere cum pot gestiona mai bine impactul negativ al tensiunilor și incertitudinilor care i-au afectat pe cei mici în perioada pandemiei.  

Programată duminică, 31 ianuarie, ora 17:00 și transmisă live pe pagina de Facebook a Teatrului (Facebook.com/TeatrulIonCreanga), întâlnirea își propune să ofere o imagine cât mai cuprinzătoare asupra emoțiilor și nevoilor copiilor în contextul acestei perioade solicitante, dar și asupra dificultăților întâmpinate de părinți: de la transformările neașteptate de comportament ale celor mici, la adaptarea impusă la o nouă realitate și o nouă rutină nu doar pe plan profesional, ci și personal. 

ADVERTISING

Astfel, pornind de la exemplele oferite de actrițele Carmen Palcu și Julieana Drăghici – care vor împărtăși din experiențele lor ca părinți și artiști, psihologul și psihoterapeutul Lorena Diaconescu, moderatorul întâlnirii online, va oferi răspunsuri, sfaturi și soluții, îmbinând teoria din terapie și psihoterapie strategică cu informațiile din practică. 

E bine să știm că noi, adulții, ar trebui să îi protejăm pe copii nu de realitatea pe care o trăim azi cu toții, ci de încărcătura emoțională pe care uneori o manifestăm de față cu ei și, fără să ne dăm seama, o transferăm și pe umerii lor. Nu trebuie să le ascundem faptul că ne aflăm într-un context dificil, dar e bine să le vorbim pe înțelesul lor, să construim scenarii posibile acceptabile, pe un ton liniștit, în cuvinte familiare, poate chiar pe un ton hazliu sau prin metode ludice. Cum putem face acest lucru, vom afla în cadrul întâlnirii, iar exemplele din practică vor completa informațiile necesare.

Lorena Diaconescu, psiholog și psihoterapeut
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Discuția poate fi urmărită pe Facebook.com/TeatrulIonCreanga, la momentul transmiterii (live), sau ulterior, înregistrarea evenimentului putând fi accesată în secțiunile Videos și Home ale paginii Facebook

Având o vastă experiență în proiecte educaționale, absolventă a unei serii de cursuri de formare în terapii și psihoterapie strategică, Lorena Diaconescu, gazda întâlnirii, este Președintele Asociației pentru Educație și Sănătate MENS SANA, și o prezență constantă în emisiuni de specialitate pe diferite posturi de televiziune și radio. 

Carmen Palcu face parte din echipa Teatrului Ion Creangă de peste douăzeci de ani și are o vastă experiență în domeniul teatrului pentru copii de vârstă mică (ca actriță și regizoare). Este cunoscută publicului în special pentru rolurile sale în spectacolele „De-a Micul Prinț” după Antoine de Saint-Exupéry, regia Ioana Petre; „Vrăjitorul din Oz”, după Frank Baum, regia Phill Willmott și „De-aş fi Scufiţa Roşie” după Charles Perrault, regia Sorana Coroamă-Stanca. 

ADVERTISING

Julieana Drăghici, actriță a Teatrului Ion Creangă de peste douăzeci de ani, a jucat în diferite producții pentru bebeluși și preșcolari create în cadrul programului Educație timpurie: „Bună dimineața”, regia Ioana Petre, „De-a micul prinț” după Antoine de Saint-Exupéry, regia Ioana Petre, „În parc”, regia Magda Condurache sau „Semințe-Semi”, regia Valeria Frabetti. 

Întâlnire #online: Efectele pandemiei asupra copiilor face parte din programul evenimentului TIC PITIC – Zilele Small Size, ediția a VII-a, care se desfășoară #online, între 29 – 31 ianuarie 2021.

Adaptat pentru a veni în sprijinul părinților pe durata suspendării activităților culturale din Capitală, programul urmărește să le ofere acestora resursele necesare pentru a aduce teatrul mai aproape de cei mici, din confortul pernuțelor de acasă.

Astfel, timp de trei zile pagina de Facebook a Teatrului Ion Creangă se transformă într-o platformă de explorare și joacă teatrală, cu o serie de experiențe educative dedicate copiilor de vârstă mică (sub 3 ani) și preșcolară (3-6 ani), dar și cu activități dedicate părinților. 

TIC PITIC - Zilele Small Size 2021 #Online

Facebook.com/TeatrulIonCreanga

Organizator: Primăria Municipiului București prin Teatrul Ion Creangă

Parteneri: Asociația Small size, La Baracca-Testoni Ragazzi, Compania Ô Quel Dommage
Parteneri media: Itsy Bitsy, Radio România Cultural, Radio București FM, Agerpres, Hotnews, Spotmedia, Ziarul Metropolis, Forbes Kids, GoKid!, Paptot!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇