Un colaborator dovedit al Securității candidează pentru Pro România în Teleorman

Un colaborator dovedit al Securității candidează pentru Pro România în Teleorman

Colegiul CNSAS a făcut verificările cerute de lege în cazul candidaților la alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie, și a identificat pe liste un colaborator al fostei Securități comuniste.

Este vorba despre Samuel Calotă (născut în 17.02.1960), care candidează la Camera Deputaților în județul Teleorman pe lista partidului Pro România.

Samuel Calotă a fost declarat de instanță colaborator al Securității, procesul fiind câștigat definitiv de CNSAS, conform deciziei publicate în Monitorul Oficial nr. 84/2012, se precizează într-un comunicat primit vineri la redacție.

ADVERTISING

Potrivit paginii sale de Facebook, Samuel Calotă este președintele organizației Pro România Teleorman.

Și la alegerile din 2016 CNSAS a confirmat oficial că Samuel Calotă a fost colaborator al Securității.

În perioada 1981-1989, Samuel Calotă a purtat numele conspirativ “Violeta” și a pus la dispoziția organelor Vechii Securități apartamentul său din Alexandria, unde 9 surse s-au putut întâlni în bune condiții cu ofițerii de securitate”, relatau cu trei luni în urmă jurnaliștii de la Liber în Teleorman, prezentând date din dosarul candidatului Pro România.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și Un fost mare șef în SIE candidează pentru Pro România în Bucureşti: Ponta deschide lista la Cameră, iar Tăriceanu pe cea de la Senat

De asemenea, în comunicatul CNSAS de vineri se mai precizează că, potrivit legii 293/2008, ”s-au primit  listele cu candidați de la toate Birourile Electorale Județene, exceptând Birourile Electorale Judeţene Dâmboviţa şi Olt”.

”S-au  derulat  procedurile  de  verificare  pentru  6.030  candidați şi  s-au  procesat  datele pentru 5.713 persoane. Dintre acestea, în temeiul legii sunt verificabile (candidaţi care sunt născuţi după anul 1973) 2.693 persoane, până în  prezent  fiind  identificată o persoană (…)

ADVERTISING

Pentru  toți  ceilalți  candidați  la  alegerile  parlamentare  din  6  decembrie  2020,  verificările  vor  continua,  conform  procedurii  legale,  iar  rezultatele  finale  vor  fi  aduse  la  cunoștința opiniei publice prin postarea pe site-ul oficial al CNSAS”, se mai precizează în comunicatul citat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇