Directorul care a luat prima de pensionare de 100.000 de euro s-a reangajat tot la Romsilva și a dat în judecată Regia, după ce a fost concediat

Directorul care a luat prima de pensionare de 100.000 de euro s-a reangajat tot la Romsilva și a dat în judecată Regia, după ce a fost concediat
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Teodor Țigan, fost director general al Romsilva, a dat în judecată Regia Națională a Pădurilor după ce a fost concediat de la Direcția Silvică Arad. Deși s-a pensionat în februarie 2023, moment în care a primit o primă de aproape 100.000 de euro (brut), el s-a reangajat ulterior ca director la DS Arad.

Conform Rise Project, în 2023, Țigan a încasat atât pensie în valoare de 74.000 de lei brut, cât și salarii totale de 825.000 de lei brut de la Romsilva. Bonusul de pensionare a fost acordat în decembrie 2023 fără știrea conducerii centrale a Romsilva.

După pensionare, contractul său de muncă a fost prelungit de două ori, până în iunie 2025. Totuși, în martie 2025, noua conducere a decis încetarea contractului. Țigan a contestat decizia în instanță, solicitând anularea acesteia și plata salariilor până în iunie 2025, plus despăgubiri actualizate cu inflația și dobânda legală. Procesul se află pe rolul Tribunalului Arad și a fost amânat pentru 2 octombrie 2025.

DS Arad, condusă de Țigan, a încheiat anul trecut cu pierderi de peste 14 milioane de lei, fiind pe locul 39 la nivel național.

Reacția ministrului Mediului

Întrebată despre acest caz la RFI România, ministrul Mediului, Diana Buzoianu, a catalogat demersul drept „o rupere totală de realitate”.

„Acești oameni s-au obișnuit ca sistemul să funcționeze în favoarea lor. Sunt șocați că nu mai primesc sute de mii de euro la pensionare și nu li se mai garantează posturi bine plătite ulterior. Așa nu se mai poate”, a spus ministrul.

Ea a mai subliniat că reorganizarea Romsilva va fi făcută respectând toate prevederile legale și că hotărârea aferentă va fi adoptată la sfârșitul lunii iulie sau începutul lunii august, pentru a respecta jaloanele din PNRR.

„Este o schimbare de paradigmă. E normal ca unii să fie nemulțumiți, dar aceste practici trebuie să înceteze”, a conchis Diana Buzoianu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇