Mesajul lui Tudor Chirilă: Candidații sunt o rușine. Dar trebuie să mergem la vot și să alegem un dezastru cât mai mic!

Mesajul lui Tudor Chirilă: Candidații sunt o rușine. Dar trebuie să mergem la vot și să alegem un dezastru cât mai mic!

Artistul Tudor Chirilă a transmis înainte de marea zi a alegerilor prezidenţiale un îndemn la vot.

Actorul spune că, deşi candidații la președinție în majoritate sunt o rușine, trebuie să mergem la vot şi „să votăm pentru un dezastru cât mai mic”.

Cântăreţul înţelege că votanţii României au interese şi perspective diferite de viaţă. De aceea, crede că fiecare votant trebuie să își pună niște întrebări simple. Răspunsuri "le poate căuta printre momentele destul de jenante ale campaniei electorale presărată cu inepții, minciuni, greșeli și rare momente de luciditate politică".

Aceste răspunsuri ar trebui să desemneze un candidat pentru fiecare dintre noi.

ADVERTISING

La finalul mesajului său de pe Facebook Tudor Chirilă îl citează pe Theodor Paleologu, care a spus într-un interviu recent: „Avem de ales între nişte nulităţi. Nu e o lamentaţie, e o descriere realistă. Asta nu înseamnă că nu trebuie să votăm. Ci să ne dăm seama care nulitate ne jenează mai puţin. Trebuie doar să nu ne îmbătăm cu apă rece, ca să nu fim dezamăgiţi apoi”.

Urmăriți pe spotmedia.ro fiecare moment crucial al alegerilor prezidenţiale care vor marca direcția României pentru următorii ani

Iată postarea completă semnată de Tudor Chirilă:

"Candidații la președinție în marea lor majoritate sunt o rușine. Dar trebuie să mergem la vot. Și să votăm pentru un dezastru cât mai mic:) Mai trebuie să înțelegem că bazinul de vot este segmentat și așteptările acestor segmente de votanți sunt diferite. Un angajat la privat în zonă urbană are așteptări total diferite față de un locuitor dintr-o zonă rurală. Așteptările și nevoile lui sunt altele. Este mai mobil, vrea să circule, își planifică vacanțele, are altă putere de cumpărare, înțelege beneficiile participării României la proiectul european, intră în coliziune mai des cu instituțiile încremenite ale statului cum ar fi ANAF, de exemplu. Un bugetar are alte interese față de un corporatist și tot așa. De aia și așteptările de la președinte sunt diferite, iar lehamitea față de statul eșuat atât de mare încât aproape că votul nu mai e o opțiune. Cu toate astea e mereu loc de mai rău. Și pentru asta trebuie să ieșim la vot. Cred că fiecare votant trebuie să își pună niște întrebări simple ale căror răspunsuri le poate căuta printre momentele destul de jenante ale campaniei electorale presărată cu inepții, minciuni, greșeli și rare momente de luciditate politică. Răspunsurile trebuie extrase dintr-un circ, dar trebuie extrase. Întrebările mele sună cam așa.

ADVERTISING
  • Care este președintele cel mai puțin conectat la o structură mafiotă, la o încrengătură de corupție, fără interese de clan?
  • Care este candidatul cel mai onest?
  • Care este candidatul cu o profesie solidă în spate?
  • Care este candidatul cu studii superioare relevante și pe bune?
  • Care este candidatul cu care te faci cel mai puțin de râs în lume?
  • Care este candidatul care pare să înțeleagă cu adevărat situația geopolitică?
  • Care pare candidatul cel mai puțin șantajabil de către serviciile secrete? (în urma documentarului Recorder e o întrebare validă)
  • Care este candidatul cu cele mai mari abilități de comunicare?
  • Care este candidatul care poate construi un discurs în care să se regăsească mai cât mai mulți români? Sau care să poată media real între români.
  • Care este candidatul cu adevărat pro european? (în condițiile în care România a primit 30 de miliarde de euro prin PNRR pentru reconstrucție și dezvoltare)
  • Care este candiadtul care poate lupta în mod real cu hidra PNL-PSD? (aici aș vrea să punctez că prezența noastră la alegerile parlamentare și votul nostru acolo e mai important decât așteptările de la puterile limitate ale unui candidat pe care-l votăm cu scârbă)
  • Care este candidatul care poate/este dispus să numească oameni competenți și independenți politic în funcțiile cheie din stat? (procurorul general, procurorul DNA, prim ministrul, etc)
ADVERTISING

Sunt multe întrebări care mai merită formulate, dar răspunsurile la cele de mai sus ar trebui să desemneze un candidat pentru fiecare dintre noi.

Așa cum a spus Theodor Paleologu „Avem de ales între nişte nulităţi. Nu e o lamentaţie, e o descriere realistă. Asta nu înseamnă că nu trebuie să votăm. Ci să ne dăm seama care nulitate ne jenează mai puţin. Trebuie doar să nu ne îmbătăm cu apă rece, ca să nu fim dezamăgiţi apoi”

Ne vedem la vot!

PS. Cele de mai sus sunt întrebările mele, fiecare e liber să-și formuleze întrebările în funcție de așteptările lui de la viitorul președinte".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇