Diplomatul român Cosmin Boiangiu a fost ales în conducerea Autorității Europene a Muncii

Diplomatul român Cosmin Boiangiu a fost ales în conducerea Autorității Europene a Muncii

Diplomatul român Cosmin Boiangiu a fost ales în conducerea Autorității Europene a Muncii. Anunțul a fost făcut joi, de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

România a câștigat astăzi alegerile pentru conducerea Autorității Europene a Muncii. Felicitări calde diplomatului român Cosmin Boiangiu pentru binemeritata poziție. O mare realizare pentru diplomația din România și o veste excelentă pentru agenda socială a UE”, a scris ministrul de externe pe Twitter.

ADVERTISING

În debutul ședinței de Guvern, ministrul Bogdan Aurescu a precizat că acesta este rodul unor eforturi diplomatice susținute și a dezvăluit că au fost 4 runde de vot, iar Cosmin Boiangiu ”a câștigat cu 25 de voturi la 4”, fiind astfel ”validat de o largă majoritate a reprezentanților Comitetului Director”.

Află mai multe despre Cosmin Boiangiu AICI.

Autoritatea Europeană a Muncii are sediul la Bratislava și sprijină statele membre în punerea în aplicare a actelor juridice ale UE în domeniul mobilității forței de muncă și al coordonării securității sociale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, instituția furnizează informații persoanelor și angajatorilor în situațiile de mobilitate transfrontalieră a forței de muncă.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇