Fundația Calea Victoriei sărbătorește 17 ani de activitate în domeniul artei și culturii

Fundatia-Victoriei-17-ani

În luna octombrie, Fundația Calea Victoriei marchează 17 ani de activitate culturală, în care a organizat numeroase cursuri, evenimente și conferințe interactive în domeniul umanist și cultural. Această instituție culturală independentă a format și inspirat mai multe generații de cercetători și artiști.

De-a lungul anilor, Fundația Calea Victoriei a evoluat într-o academie culturală, contribuind la formarea a peste 150 de cercetători și artiști. Cu o abordare inovatoare și non-conformistă, Fundația a atras peste 96.000 de cursanți și a oferit burse pentru mai mult de 16.000 de tineri, facilitând accesul la o educație alternativă, lipsită de constrângerile sistemului tradițional.

ADVERTISING

Fundația a oferit, de asemenea, acces gratuit la cursuri și evenimente culturale și a organizat programe educative pentru copiii din centre de zi și donații de cărți pentru biblioteci și școli.

Fundația a fost, de asemenea, prima organizație non-guvernamentală care a inițiat tururi culturale ghidate în București, începând cu anul 2009. Până în prezent, au fost organizate peste 250 de tururi, la care au participat peste 8.000 de persoane.

Fundația Calea Victoriei a inițiat și organizat, în colaborare cu instituții prestigioase din București, precum Teatrul Național, Sala Radio, Opera Națională din București, Ateneul Român și Teatrul Odeon, 10 ediții ale Concertului Extraordinar de Anul Nou, alături de dirijorul Tiberiu Soare, și 8 ediții ale Balului Bucureștiului Interbelic. De asemenea, au fost organizate zeci de evenimente cu doamna Academician Georgeta Filitti, unul dintre cei mai apreciați istorici ai României. Cel mai recent proiect, „Palate Deschise pe Calea Victoriei,” a avut un mare succes, fiecare dintre cele 10 conferințe organizate fiind sold out în câteva ore de la lansare, oferind acces pentru peste 1.300 de persoane în palate, case și instituții de prestigiu, unele dintre acestea fiind inaccesibile publicului larg. Proiectul „Palate și Case Deschise din București” va continua în perioada următoare cu evenimente în alte clădiri de patrimoniu din Capitală.

ADVERTISING

Prin aceste inițiative, Fundația Calea Victoriei contribuie, de 17 ani, la formarea și dezvoltarea personală a publicului, completând educația tradițională și încurajând explorarea profesiilor umaniste și artistice.