Mircea Lucescu pregătește o convocare neașteptată la echipa națională

Mircea Lucescu pregătește o convocare neașteptată la echipa națională

Mircea Lucescu pregătește o convocare neașteptată la naționala mare a României.

Selecționerul a pus ochii pe un atacant din Slovenia, pe nume Raul Florucz. Acesta joacă la Olimpija Ljubljana, pentru care a dat 8 goluri în toate competițiile.

Jucătorul are origini românești, dar la juniori a evoluat pentru naționala Austriei.

„Sincer am vrut să mă duc la un meci în Germania, dar n-am avut când. La Heidenheim cu Olimpja Ljubljana. Să vedem un fotbalist străin care poate fi român. Raul Florucz. E un marcator la echipa de pe primul loc din Slovenia, Slovenia participantă la Euro, care s-a calificat ca și noi din grupe, de origine română, cu părinți români, cetățenie austriacă.

ADVERTISING

(n.r. – Îl place și Mircea Lucescu?) Îl știe bine. O să meargă să îl vadă. E hotărăște. L-a văzut. (n.r. – El vrea să joace pentru România?) Da. Ultima dată am vorbit cu el aseară după meci, am vorbit și ieri dimineață. Nu era sigur că intră că se lovise etapa trecută. Dar a intrat titular și a jucat vreo 73 de minute. Iar Burleanu a demarat toate mecanismele care trebuie mișcate”, a declarat Mihai Stoichiță pentru Fanatik.

Jurnaliștii sloveni scriu că Florucz le-a atras atenția celor de la FCSB, care îl monitorizează.

ADVERTISING

De asemenea, Florucz mai este urmărit și de FRF, care dorește să îl convoace la naționala mare, având în vedere că are părinți români.

Florucz a jucat pentru Austria la juniori, dar nu a debutat pentru naționala mare.

"Potrivit informațiilor noastre, Steaua, cel mai mare club din România, care în ultimii ani a evoluat sub numele de FCSB, se interesează de Florucz. FCSB are banii pentru a-l transfera. Cel mai mult a plătit 3 milioane de euro pentru un jucător, Florinel Coman, dar a scos din buzunar în mai multe rânduri două milioane", a scris Nogomania.

ADVERTISING

Florucz este cotat la 700 de mii de euro de Transfermarkt.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇