Lasconi: Mi-aș dori un guvern USR, PNL, UDMR. 100% nu facem alianță cu AUR. Cu cine va vorbi de la PNL? (Video)

Lasconi: Mi-aș dori un guvern USR, PNL, UDMR. 100% nu facem alianță cu AUR. Cu cine va vorbi de la PNL? (Video)

Elena Lasconi şi-a depus marţi candidatura pentru Cotroceni, ocazie cu care a făcut câteva comentarii legate de cum vede viitorul dacă ar câştiga prezidenţialele.

Lasconi şi-ar dori un guvern USR, PNL şi UDMR, iar premierul trebuie să fie o persoană care a demonstrat că poate face majoritate în Parlament.

Dacă va deveni preşedintele României, atunci înseamnă că Nicolae Ciucă nu va intra în turul doi, iar Lasconi nu va avea cu cine să discute de la PNL pentru că Ciucă nu va mai fi ”la butoane” şi nici unii care acum se află în conducerea acestui partid.

ADVERTISING

Lasconi a subliniat că niciodată USR nu va face alianţă cu partidele pro-ruse.

Elena Lasconi a fost întrebată, marţi, la BEC, dacă în eventualitatea câştigării alegerilor prezidenţiale este dispusă să îi aducă la putere pe urmaşii comuniştilor, adică pe cei de la PSD sau PNL aşa cum numise cele două partide în discursul de după înregistrarea candidaturii.

”Vom vorbi atunci, după alegeri, pentru că e interesant cum o să fie. Se joacă foarte mult la primul tur la prezidenţiale, cum vor arăta majorităţile la parlamentare. Însă eu voi respecta şi votul oamenilor.

ADVERTISING

Cel mai important este votul oamenilor şi atunci voi lua o decizie. Eu mi-aş dori foarte mult să avem o guvernare de dreapta, aşa cum am spus de renumărate ori.  Dacă nu se poate, va trebui să găsim o echipă care să facă lucrurile pe care noi acum le promitem. (...)

Eu mi-aş dori un guvern USR, PNL, UDMR. Dar vom vedea, nu am de unde să le ştiu în momentul acesta. Cred că după primul tur o să fie mai clare lucrurile”, a declarat Lasconi, citată de News.ro. 

Ea a fost întrebată cum ar putea să funcţioneze o alianţă cu Nicolae Ciucă.

ADVERTISING

”Eu vă spun un lucru. Dacă eu voi fi preşedintele României, înseamnă că domnul Ciucă nu va intra nici în turul doi. Dacă el nu va intra în turul doi, eu nu voi avea cu cine să discut de la PNL. Asta va fi cel mai greu, pentru că domnul Ciucă nu va mai fi la butoane, dacă el nu va intra în turul 2 şi nici unii care acum conduc PNL.

Practic, vor trebui să se mobilizeze ca să avem cu cine discuta, pentru că eu jurământul va trebui să-l depun pe data de 21. Şi până atunci trebuie să ai un partener de discuţie ca să poţi să vorbeşti despre guvern şi despre propunerea de prim-ministru”, adaugă Elena Lasconi.

Întrebată dacă ar fi dispusă să numească un premier de la PSD, Elena Lasconi a răspuns: ”Cel mai bine este să aşteptăm turul 1.

Premierul trebuie să fie o persoană care să poată să demonstreze că poate face majoritate.  Asta e cel mai important”. 

De asemenea, Elena Lasconi a fost întrebată şi dacă USR ar fi interesată de un protocol cu AUR, în condiţiile în care George Simion declarase că ar fi dispus să încheie o astfel de înţelegere. 

”100% nu! Niciodată nu vom face niciun fel de alianţă cu partidele pro-ruse. Niciodată. Pe care le consider duşmanii poporului. Nu există această posibilitate atâta timp cât eu o să fiu în USR”, a afirmat Elena Lasconi.

"Noi la USR nu suntem perfecți, de asta vă asigur. Dar pot să vă asigur că ascultăm întotdeauna vocea oamenilor", a adăugat Lasconi, citată de Mediafax.

🔴LIVE

🔴 LIVE. Elena Lasconi își depune candidatura la prezidențiale

Publicată de USR pe Marţi, 1 octombrie 2024

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇