Traficul aerian în zona Brașovului a fost suspendat UPDATE

Traficul aerian în zona Brașovului a fost suspendat <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Traficul aerian pe aeroportul Brașov și pe aerodromurile din jurul Brașovului a fost suspendat, duminică seara, din cauza unei probleme tehnice apărută la turnul de control virtual.

ROMATSA a confirmat pentru BoardingPass că a suspendat operațiunile aeriene din zona aeroportului din Brașov, la ora 19:22.

Controlorii aerieni de la centrul ROMATSA de la Arad, de unde sunt dirijate zborurile spre și dinspre Aeroportul din Brașov, au rămas fără flux video de la turnul de control din incinta aeroportului.

ADVERTISING

UPDATE Problema tehnică din cauza căreia controlorii de trafic aerian de la centrul ROMATSA din Arad nu primeau flux video de la camerele video ale turnului de control de la aeroportul din Brașov a fost remediată, la ora 22.30.

„Începând de mâine, 19 august, zborurile pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav vor fi operate conform planului. Problema tehnică survenită în seara zilei de 18 august a fost remediată.
Vă mulțumim pentru înțelegere!”, se arată pe pagina de Facebook a Aeroportului Brașov.

ADVERTISING

Suspendarea traficului a afectat două zboruri, care au fost reprogramate pentru luni, 19 august. Este vorba despre două zboruri Fly Lili, unul de la Brașov la Salonic și unul de la Salonic la Brașov.

Aeroportul de la Brașov este unicul din țară ale cărui servicii de navigație aeriană sunt oferite de la distanță.

Aeroportul din Brașov a fost inaugurat pe 15 iunie 2023. La acel moment, oficialii explicau că acesta este primul din estul Europei care va fi dirijat din punct de vedere al traficului aerian de la distanţă, de la Arad, printr-un turn virtual.

ADVERTISING

Mai exact, spuneau aceștia, este folosită ultima generaţie de tehnologie în domeniu, care se întâlnește în marea majoritate a aeroporturilor la nivelul ţărilor dezvoltate, deoarece există mai multă acurateţe şi se poate vedea fiecare detaliu atât în zona spaţiului aerian al turnului virtual, cât şi în vecinătatea aeroportului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇