FIG a confirmat decizia luată de TAS, Ana Maria Bărbosu primește medalia de bronz, iar România ajunge la 9 medalii la Jocurile Olimpice 2024

FIG a confirmat decizia luată de TAS, Ana Maria Bărbosu primește medalia de bronz, iar România ajunge la 9 medalii la Jocurile Olimpice 2024

Este deja o decizie oficială de sâmbătă seara, Federația Internațională de Gimnastică a pus în aplicare decizia definitivă luată de TAS, ceea ce înseamnă că Ana Maria Bărbosu va primi medalia de bronz, iar România are de acum nouă medalii obținute la aceste Jocuri Olimpice.

După ce forul olimpic român, COSR a trimis o notă Federației Internaționale de Gimnastică să ia act de decizia TAS, FIG a reacționat și a emis un comunicat de presă: “Ca urmare a publicării deciziei TAS OG 24/15 de către Divizia Ad Hoc a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), FIG confirmă că rezultatele finalei feminine de gimnastică artistică la sol de luni, 5 august 2024, sunt modificate în conformitate cu această decizie după cum urmează: Scorul iniţial de 13,666 acordat lui Jordan Chiles (SUA) este restabilit”.

ADVERTISING

TAS a decis sâmbătă, după peste 8 ore de audieri că Ana Maria Bărbosu e îndreptățită să ia medalia de bronz, având în vedere că americanca Jordan Chilles a depășit timpul efectiv legal pentru a depune o contestație în ceea ce privește nota sa de plecare a exercițiului de la sol.

E oficial, avem medalie de bronz la gimnastică! Ana Maria Barbosu primește bronzul la sol. Federația Internațională de Gimnastică. a validat decizia TAS. #TeamRomania #COSR #Paris2024 #toțipentru1

Publicată de Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe Sâmbătă, 10 august 2024

Partea română a propus inclusiv o înțelegere pentru ca toate cele 3 sportive, Bărbosu, Voinea și Chilles, să primească medaliile de bronz.

ADVERTISING

Clasamentul primelor 5 locuri devine următorul, ca urmare a deciziei de sâmbătă: 1. Rebeca Andrade (Brazilia) – nota 14.166, 2. Simone Biles (SUA) - 14.133, 3. Ana Maria Bărbosu (România) - 13.700, 4. Sabrina Voinea (România) - 13.700 şi 5. Jordan Chiles (SUA) - 13.666.

România ajunge așadar la Paris, la JO 2024, la 9 medalii per total, dintre care 3 de aur, 4 de argint şi 2 de bronz.

D.A.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇