Mircea Lucescu e noul selecționer al României: "Am făcut tot ce a fost posibil să NU vin"

Mircea Lucescu e noul selecționer al României: "Am făcut tot ce a fost posibil să NU vin"

Mircea Lucescu a fost prezentat oficial în funcția de antrenor al naționalei României. El a semnat un contract pe doi ani și are ca obiectiv calificarea la Cupa Mondială din 2026.

Lucescu revine la echipa națională după 38 de ani și a fost a doua variantă a FRF, după ce Gică Hagi a refuzat oferta.

„M-a încercat nostalgia perioadei trecute în care am avut parte de momente extraordinare. Plec cu un handicap, am lipsit mulți ani în fotbalul românesc. De când m-am întors, am încercat să văd la ce nivel suntem și ce se poate face. Nu m-am gândit niciun moment că o să fiu selecționer sau o să mi se propună.

ADVERTISING

Ca să vă spun sincer, am făcut tot ce a fost posibil să nu vin. Era normal să dau antrenorilor tineri șansa să meargă mai departe. Am vorbit cu Edi să-l conving să rămână 4-5 ani. Apoi am vorbit cu Gică Hagi, își dorește atât de mult să fie antrenor la echipa națională. Până la urmă, nu s-a ajuns la niciun fel de înțelegere. Le-am spus că atunci când nu vor mai avea niciun fel de soluție, am obligația să ma întorc. Eu risc și îmi dau seama că risc foarte tare, dar fotbalul românesc merită. Nu am nevoie de bani, nu vreau altă carieră”, a declarat Mircea Lucescu.

ADVERTISING

Apoi, Mircea Lucescu a declarat că nu știe mare lucru despre naționala României.

„Jucătorii nici nu-i cunosc. Am cerut să-i văd la față, să mă acomodez cu ei. Este un moment de surpriză pentru mine, dar mi-am dat seama că prezența mea este obligatorie. Voi face absolut tot ce e posibil ca experiența mea să-i ajute”, a completat Lucescu.

Antrenorul era liber de contract de la finalul lui 2023, când s-a despărțit de Dinamo Kiev.

El a mai pregătit echipa națională între 1981 și 1986 și ne-a calificat la EURO 1984. A mai avut o experiență ca antrenor la naționala Turciei, între 2017 și 2019.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇