Jocurile Olimpice 2024: Proba masculină de triatlon, amânată din cauza poluării fluviului Sena

Jocurile Olimpice 2024: Proba masculină de triatlon, amânată din cauza poluării fluviului Sena

Proba masculină de triatlon a fost amânată de marţi pentru miercuri, din cauza poluării persistente din apele fluviului Sena, au anunţat organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris, cu trei ore înainte de start, informează AFP.

Astfel, proba masculină, în care România va fi reprezentată de sportivul de origine franceză Felix Duchampt, a fost reprogramată pentru miercuri, după cea feminină din cursul dimineţii, „sub rezerva ca următoarele teste să corespundă standardelor pentru îmbăiat”, au adăugat organizatorii.

ADVERTISING

Ploile căzute vineri şi sâmbătă la Paris au poluat Sena şi au constrâns organizatorii Jocurilor Olimpice să anuleze şi antrenamentele de duminică şi luni în apele fluviului.

După o reuniune cu Comitetul de organizare, autorităţile locale şi Meteo-France, Federaţia internaţională de triatlon a luat "decizia de a anula antrenamentul de luni dimineaţă, la fel ca cel de duminică, întrucât calitatea apelor nu prezintă garanţii suficiente", au indicat Paris 2024 şi World Triathlon într-un comunicat dat publicităţii.

ADVERTISING

Ei nu au precizat concentraţia de bacterii E.Coli şi enterococi din apă, dar au reamintit că "prioritatea este sănătatea sportivilor".

Triatlonul este prima disciplină olimpică care ar urma să aibă loc în Sena, înainte de probele de înot în ape deschise din a doua săptămână a Jocurilor Olimpice de la Paris.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇