Noi acte de sabotaj în Franța. Au fost vandalizate instalații ale unor operatori de telefonie mobilă

Noi acte de sabotaj în Franța. Au fost vandalizate instalații ale unor operatori de telefonie mobilă

Mai multe linii de telecomunicații din Franța au fost atacate în timpul nopții de duminică spre luni, perturbând unele servicii fixe și mobile.

Autoritățile franceze din domeniu au calificat atacul drept „laș și iresponsabil” și au spus că se lucrează la repunerea în funcțiune a serviciilor, scrie Reuters.

Un purtător de cuvânt al operatorului de telecomunicații SFR a declarat că au fost tăiate rețelele sale interurbane în cinci părți diferite ale Franței în primele ore ale zilei de luni.

Impactul asupra clienților a fost minim, deoarece rețeaua a fost proiectată să redirecționeze traficul, a spus el.

ADVERTISING

Ziarul Le Parisien a relatat anterior că în sudul Franței au fost tăiate cablurile și că instalațiile din regiunea Meuse de lângă Luxemburg și din zona Oise de lângă Paris au fost vandalizate, afectând în principal serviciile de telefonie fixă.

Un militant din mişcarea de stânga radicală a fost reţinut duminică la Oissel, în nord-vestul Franţei, în legătură cu actele de sabotaj comise vineri pe reţeaua de căi ferate cu doar câteva ore înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, a anunţat luni o sursă din poliţia franceză.

ADVERTISING

Serviciile feroviare au revenit la normal abia luni dimineața, a declarat ministrul transporturilor, Patrice Vergriete.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇