Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidați pe un loc

Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidați pe un loc

E concurenţă uriaşă la facultăţile de limbi străine. 25 de candidaţi sunt în competiţie pentru un singur loc la secţiile de Coreeană sau Japoneză. Bătălie mare e şi la Informatică. Iar Ecologia şi Protecţia mediului câştigă teren în faţa Psihologiei, care era în top anul trecut.

După primele zile de înscrieri, la Universitatea din Bucureşti cele mai multe dosare au fost depuse la Facultatea de Limbi Moderne Aplicate. Candidaţi mulţi au fost şi la informatică.

"Limbile mai neobișnuite, mai exotice, persană, japoneză, coreeană, mai puțin de circulație internațională, dar totuși căutate în rândul studenților. Cea mai mare concurență este la Limbi Moderne Aplicate cu 25 de candidați pe locurile de buget, Tehnologia Informației cu aproape 20 de candidați pe locurile de buget, Chimie Farmaceutică, cu aproape 11 candidați, Ecologie și Protecția Mediului cu aproape 10 candidați și Psihologie și Științe Cognitive cu aproape 10", a declarat Bogdan Oprea, purtător de cuvânt Universitatea din București.

ADVERTISING

Citeşte informaţiile integral in articolul publicat de Observator News


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇