Tenorul Ștefan von Korch revine la Craiova în Carmina Burana, pe 19 iulie în cadrul Craiova Summer Fest, chiar înaintea de a debuta în aceeași lucrare la Palermo

Carmina_Craiova_19-Iulie

Prezenţă de marcă în cadrul Craiova Summer Fest: tenorul ŞTEFAN von KORCH revine la Craiova în Carmina Burana, pe 19 iulie, chiar înaintea de a debuta în aceeaşi lucrare la Palermo. După o apariţie de succes în Spania şi în preambulul debutului în Carmina Burana în seria de concerte Palermo Classica, tenorul Ştefan von Korch revine la Craiova pentru a interpreta celebra cantată a lui Carl Orff, alături de Filarmonica Oltenia pe 19 Iulie, la Teatrul de Vară din Parcul Nicolae Romanescu, în cadrul Craiova Summer Fest.  

Despre lucrarea în care va cânta la Craiova, Ştefan von Korch spune: “Carmina Burana este foarte impresionantă din toate punctele de vedere. Este o lucrare solicitantă, dar cu satisfacţii mari, cu linii solistice şi corale superbe şi aranjamente orchestrale copleşitor de bogate. O experienţă sonoră de mare intensitate, pe care nimeni nu o uită.

Carmina Burana - Olim Lacus

Pentru iubitorii genului vocal-simfonic, concertul înseamnă bucuria de a audia cea mai cunoscută cantată din lume, îndelung aşteptată şi aclamată pretutindeni, dar şi şansa unică de a=l asculta pe tenorul Ştefan von Korch chiar înaintea debutului în aceeaşi lucrare pe prestigioasa scenă Palermo Classica, unde va concerta pe 26 Iulie şi 1 August. Ştefan von Korch este actualmente cel mai solicitat solist pentru vocea de tenor din Carmina Burana, partitură pe care deja a interpretat-o de peste 35 de ori.

ADVERTISING

Concertul de la Craiova va avea loc Vineri, 19 Iulie 2024, ORA 21:00 în Parcul „Nicolae Romanescu” – Teatrul de Vară, în cadrul Proiectului cultural european „Travelling on music notes.” Participă Orchestra Simfonică şi Corala Academică ale Filarmonicii „OLTENIA” & Orchestra Sinfonietta Vidin (Bulgaria)

Dirijor: Svilen Simeonov (Bulgaria)

Soliști: Mariana Bulicanu (soprană), Ştefan von Korch (tenor), Alexandru Constantin (bariton). Intrarea este liberă.

Stefan-von-Korch-Landscape-4

Ştefan von Korch (Tenor)

Cu o carieră în ascensiune, națională şi internaţională, Ştefan von Korch a revenit recent din Spania după un concert de succes cu Orchestra Reino de Aragon, a cântat în premieră în Opereta Lounge în cadrul teatrului de Operetă şi Musical Ion Dacian, a concertat la Lipova Symphonic City Maria Radna open air şi este lunar amfitrionul seriei de concerte Musical Extravaganza în Bucureşti.

ADVERTISING

De la începutul anului a interpretat pe scena Filarmonicii din Târgu-Mureş lucrarea vocal simfonică Stabat Mater, una din bijuteriile repertoriului lui G. Rossini considerată o demonstraţie de virtuozitate pentru orice tenor, a performat la Opera din Iaşi, în spumosul rol Camille de Jolidon, din Văduva veselă 2.0 regizată de Andrei Șerban şi la Opera Română din Timişoara în montarea Văduvei Vesele semnate de Mario Di Carlo.

În decursul anului 2023 tenorul a făcut să vibreze inimile spectatorilor cu interpretări magistrale ale partiturii specifice vocii sale din Carmina Burana, pentru care este considerat un etalon şi a fost singurul solist român într-un turneu de 27 de oraşe în China. Alte repere din cariera sa includ roluri de marcă în opere şi operete prezentate pe cele mai mari scene din România: “Bărbierul din Sevilla”, “Elixirul dragostei” şi “Falstaff” (Opera Naţională Bucureşti), “Rigoletto,” “Văduva veselă” şi “Văduva veselă 2.0” (Opera Naţională din Iaşi), “I Puritani” (premieră naţională) “Rigoletto” şi “Bărbierul din Sevilla” (Opera Română Cluj-Napoca) şi altele.

ADVERTISING

În anul 2022 şi-a completat repertoriul cu rolul titular din premiera europeană a spectacolului “Traiano in Dacia,” de Giuseppe Nicolini, pusă în scenă la Opera Română din Cluj-Napoca, iar palmaresul său mai include roluri în 3 premiere naţionale absolute: opera “I Puritani” la Opera Română din Cluj-Napoca (2016) unde a interpretat cea mai înaltă partitură scrisă pentru voce masculină, opera “La Sonnambula,” de Vicenzo Bellini (2018) şi prezenţa pe scena Sălii Radio din Bucureşti în premiera natională absolută a lucrării vocal-simfonice “Messa di Gloria” de Rossini (2019).