"Patrioți pentru Europa", alianța extremistă fondată de Viktor Orban, devine al treilea grup ca mărime din Parlamentul European

"Patrioți pentru Europa", alianța extremistă fondată de Viktor Orban, devine al treilea grup ca mărime din Parlamentul European
UE PENTRU TINE  • • • • • • • •
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER-UL SPOT
Afli tot ce s-a întâmplat important în UE
Încotro merge UE, ce probleme sunt și ce oportunități
Fonduri nerambursabile pe care ai putea să le accesezi
Îl primești în fiecare lună, în ultima zi a lunii
Mă abonez!

Patrioți pentru Europa, o nouă alianţă de extremă dreapta în Parlamentul European, lansată cu doar o săptămână în urmă de premierul ungar Viktor Orban, devine al treilea grup ca mărime din PE.

Cu 84 de deputați din 12 țări, Patrioți pentru Europa e „cel mai mare grup patriotic care a existat vreodată în Parlamentul European”, susţine formaţiunea, într-un comunicat remis SpotMedia.ro.

Jordan Bardella (Rassemblement National, Franța) a fost ales președinte al grupului, iar Kinga Gál (Fidesz, Ungaria) prim-vicepreședinte.

ADVERTISING

Ceilalți vicepreședinți sunt Roberto Vannacci (Lega, Italia), Klára Dostálová (ANO, Republica Cehă), Sebastiaan Stöteler (PVV, Țările de Jos), António Tânger Corrêa (CHEGA, Portugalia), Hermann Tertsch (VOX, Spania) și Harald Vilimsky (FPÖ, Austria).

„Patrioți pentru Europa reprezintă speranța pentru zecile de milioane de cetățeni din națiunile europene care își prețuiesc identitatea, suveranitatea și libertatea lor. Ca forțe patriotice, vom lucra împreună pentru a ne relua instituțiile și a reorienta politicile pentru a servi națiunile și popoarele noastre", a declarat Jordan Bardella.

„Alegerile europene au arătat în mod clar că un număr preponderent de alegători doresc ca granițele europene să fie din nou protejate. Ei prețuiesc libertatea și pacea. Ei sunt în favoarea cooperării europene, dar nu a unei UE care acționează dincolo de competențele sale și pedepsește statele membre pentru că își duc propriile politici. Vom fi vocea lor în următorii cinci ani”, spune şi prim-vicepreședintele Kinga Gál:

ADVERTISING

Grupul Patrioților pentru Europa este compus din:

- Rassemblement National (partidul lui Marine le Pen - Franța): 30

- Fidesz și Partidul Popular Creștin Democrat (Ungaria): 11

- Liga (partidul lui Matteo Salvini - Italia): 8

- ANO (Republica Cehă): 7

- Jurământ și șoferi (Republica Cehă): 2

- FPÖ (Austria): 6

- PVV (partidul lui Geert Wilders - Olanda): 6

- VOX (Spania): 6

- Vlaams Belang (separatist flamand, Belgia): 3

- CHEGA (Portugalia): 2

- Partidul Popular Danez (Danemarca): 1

- Vocea Rațiunii (Grecia): 1

ADVERTISING

- Letonia în primul rând (Letonia): 1

În precedenta legislatură PE, RN a făcut parte din grupul Identitate şi Democraţie (ID), alături de Liga lui Salvini şi Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇