Veștile bune din fiecare zi ne ajută să trecem cu bine peste aceste vremuri tulburi pe care le trăim. Astăzi vorbim despre o revenire parțială la normalitate în planurile noastre de călătorie, dar și despre cum pot fi profesorii mai buni la predarea online.
Călătoriile în UE vor fi, în curând, mai simple, pentru că autoritățile europene au găsit o soluție la îndemână pentru orice turist: un test negativ pentru COVID-19 ar putea fi suficient înainte de a pleca la drum, fără grija protocoalelor fiecărei țări privind carantinarea.
Tot în noul context, în care amenințarea închiderii școlilor este tot mai aproape de realitate, avem vești bune pentru profesori și, implicit, pentru părinți: Salvați Copiii le oferă formare gratuită dascălilor pentru școala virtuală.
Tot ce trebuie să facă profesorii este să-și dorească să învețe, pe cont propriu, să facă față noii provocări.
Călătoriile vor fi mai simple
UE vrea ca toate călătoriile în UE să se poată face în baza unui test negativ COVID, pentru a evita carantinarea la destinație
Comisia Europeană vrea ca testarea sa fie alternativa generală la carantinarea călătorilor în țara de destinație și le-a cerut comisarilor săi să dezvolte protocoale în acest sens, scrie Reuters, citând publicația The Guardian.
Planurile ar implica o recunoaștere reciprocă a certificatelor medicale cu rezultat negativ pentru COVID-19, care le-ar permite inclusiv celor care călătoresc în interes de afaceri să prezinte un test negativ și să-și poată vedea mai departe de treabă.
Profesorii pot învăța gratuit cum să predea online
Salvați Copiii lansează cursul de formare „Profesor real într-o școală virtuală” ce oferă cadrelor didactice, educatorilor, formatorilor și tuturor celor care desfășoară activități socio-educative cu copiii și adolescenții oportunitatea de a-și îmbogăți cunoștințele și a-și dezvolta competențele și abilitățile pentru a putea să îi sprijine pe copii să folosească dispozitivele digitale într-un mod inteligent și echilibrat.
Cursul „Profesor real într-o școală virtuală”, ce a fost dezvoltat în colaborare cu Huawei România, se va derula exclusiv în mediul online, pe o platformă dedicată, oferind participanților posibilitatea de a-l parcurge în ritmul propriu.
Participarea la curs este deschisă tuturor cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și nu presupune niciun cost. Înscrierea se poate face completând formularul regăsit aici.
Citește și: