Cum să joci corect la ruletă - Ghid de învățare complet

Cum să joci corect la ruletă - Ghid de învățare complet

Ruleta este unul dintre cele mai cunoscute și mai populare jocuri de noroc. Ruleta este una dintre cele mai vechi forme de jocuri de noroc din cultura occidentală și poate fi urmărită cu mult dincolo de vremurile moderne și Evul Mediu până în epoca romană.  Mecanica jocului este destul de simplă. Există un număr mare de strategii diferite care vă ajută să vă creșteți șansele de câștig. 

Cu toate acestea, fără a cunoaște regulile de bază și nuanțele de bază din acest joc, este pur și simplu imposibil să obții succes. În primul rând, trebuie să înveți elementele de bază ale versiunilor clasice de ruletă. Ele vă vor ajuta să vă obișnuiți cu jocul și să vă dezvoltați abilitățile. Află din acest articol cum să joci corect la ruletă și să ai parte de câștiguri substanțiale.

Cum funcționează jocul de ruletă?

Nu trebuie să știi multe pentru a juca la ruletă. Regulile cheie ale jocului sunt că ar trebui să pariezi pe unde se va opri mingea eliberată de dealer la masă. Jucătorii pot alege dintre 18 câmpuri de pe ruleta. Jumătate este roșie, jumătate este neagră - de aceea acest joc este adesea numit roșu-negru. Regulile ruletei afirmă că există două moduri de a paria: pariuri interne și pariuri externe.

ADVERTISING

În fiecare joc, dealerul aruncă o minge pe roata ruletei în mișcare, după ce mingea se învârte de câteva ture, aceasta va cădea într-unul dintre spațiile roții ruletei. Obiectivul jocului este de a prezice în ce pătrat va ateriza mingea. Desigur, pentru a înțelege mai bine cum funcționează acest tip de joc, poți începe cu jocuri cazino gratis. Apoi, ești pregătit să joci pe bani reali.

În principiu, dealerul anunță începutul unui nou joc, moment în care pariurile pentru jocul următor rămân deschise, jucătorii își vor putea plasa pariurile pe masă până când dealerul închide pariurile. După închiderea pariurilor, dealerul va arunca mingea, când mingea se oprește într-una dintre casete, dealerul va anunța numărul câștigător și pariurile câștigătoare, apoi va proceda la retragerea pariurilor pierdute și la plata pariurilor câștigătoare.

Ruleta americană vs cea europeană

Deși, contrar aparențelor, regulile jocului sunt întotdeauna aceleași, există câteva detalii care diferă între cele trei versiuni existente, cele mai populare. În ruleta americană, în comparație cu cei doi omologi ai săi europeni, există două câmpuri verzi cu zerouri - 0 și 00. În ruleta europeană și franceză, există doar un zero. Când mingea se oprește la zero, pariurile sunt în general considerate pierdute. 

ADVERTISING

Prin urmare, zerourile constituie marginea casei. Doar ruleta franceză îi oferă pariorului posibilitatea de a ieși din zero „onorabil” plătind jumătate din pariu pe un singur număr. De asemenea, îl poate trimite la închisoare, adică să-l lase la masă în același loc și să nu-i permită să parieze o perioadă, dar să returneze jetoanele depuse.

CaracteristiciRuletă AmericanăRuletă Europeană
Numărul de buzunare38 (0, 00, 1-36)37 (0, 1-36)
Casetele verziDouă (0 și 00)Una (0)
Marginea caseiAproximativ 5.26%Aproximativ 2.70%
Numere totale3837
Dispunerea numerelorAlternanță diferită a numerelorAlternanță clasică a numerelor
ProbabilitățiProbabilități mai mici pentru jucătorProbabilități mai mari pentru jucător
Regulă specificăNu există regula „La Partage” sau „En Prison”Uneori poate include regula „La Partage” sau „En Prison” 

Pariurile și plățile la jocul de ruletă

Există mai multe tipuri de pariuri care pot fi plasate atunci când joci la ruletă. Diviziunea lor de bază se referă la plantele interne și plantele externe.

Pariuri interne la ruletă

Este puțin probabil ca majoritatea jucătorilor să decidă să plaseze un pariu interior. Vă permite să obțineți un câștig foarte mare, ca să nu spunem uriaș, dar șansele de a câștiga datorită unui pariu interior (cunoscut și ca pariu multiplu) sunt foarte mici. Se concentrează pe un număr mic de tipuri, probabil nu depășind 6 variante. Exemple de pariuri interne includ:

ADVERTISING
  • Pariu direct – la ruletă, șansele de a-l atinge sunt cele mai mici, deoarece este un pariu format dintr-un singur număr specific. Din acest motiv, este cel mai profitabil. Regulile ruletei presupun că premiile sunt plătite proporțional, deci în acest caz proporția este de 35:1. Cu alte cuvinte, dacă înțelegi bine, vei câștiga de 36 de ori suma pariată.
  • Split – implică parierea pe două numere adiacente. Deoarece, în practică, împărțirea este jumătate din pariul direct, plata câștigurilor este, de asemenea, jumătate. Proporția este de 17:1
  • Colț – un pariu pe patru numere care au un colț comun (adică formează un bloc). Se stabilește în raport de 8:1
  • Șase linii – cel mai probabil pariu interior. Implică pariuri pe două rânduri adiacente pe terenul de joc. Este format din șase numere. Se plătește într-un raport de 5:1

Pariuri externe la ruletă

Când joci la ruletă, pariurile externe sunt mult mai populare. Câștigurile la acestea sunt mult mai mici decât în ​​cazul pariurilor interne, dar sunt mult mai realiste de lovit. După cum puteți ghici cu ușurință, posibilitatea de a paria în pariuri externe implică parierea pe un număr mult mai mare de numere și opțiuni. 

Numele lor vine de la faptul că, în timp ce pariurile în interior sunt plasate în interiorul terenului de joc prin plasarea unui jeton pe un anumit număr, aici se face în afara acestuia. De aici și numele out bets. Există locuri speciale acolo, datorită cărora puteți plasa următoarele opțiuni:

  • Par-impar – unul dintre așa-numitele pariuri cu șanse egale. Aceasta înseamnă că probabilitatea de a extrage câmpul corect este aceeași cu cea de a selecta cel greșit. Se decontează într-un raport de 1:1, adică profitul este același cu contribuția. În cazul par și impar (sau par-impar în engleză), sunt selectate numere de unul sau celălalt tip.
  • High-low – cunoscut și sub denumirea de high-low. Un alt dintre pariurile cu șanse egale, care implică parierea pe numere mari sau mici. Puteți paria pe intervalul 1-18 sau 19-36. Așezarea este, desigur, într-un raport de 1:1
  • Roșu-negru - cunoscut și sub denumirea de roșu-negru. Un pariu cu șanse egale, care implică parierea pe o anumită culoare. Decontarea are loc într-un raport de 1:1.
  • Duzină – implică parierea pe o duzină, adică 12 numere. Cele zece intervale: 1-12, 13-24 și 25-36. Decontarea are loc în proporție de 2:1.
  • Coloană – după cum sugerează și numele, pariezi pe o anumită coloană de numere. Deoarece în această situație numărul de numere este 12, raportul câștigător este 2:1.

Concluzie

Ruleta este unul dintre cele mai populare jocuri de cazinou din istorie. Există multe cazinouri și cluburi a căror întreagă activitate se bazează pe acest joc. Ruleta este un joc de masă în care norocul este cel mai important lucru. Nu este nevoie să arăți abilități sau să ia decizii în timpul jocului, jucătorul ia o decizie doar când plasează un pariu și o face înainte de a începe jocul. 

După cum poți deduce cu ușurință, ruleta este unul dintre cele mai simple și mai interesante jocuri pe care le oferă cazinourile. Poți învăța regulile acestuia în doar câteva minute, astfel încât să poți începe să joci imediat.